Το τελευταίο πείραμα του Twitter είναι ένα εργαλείο για την αναφορά «παραπλανητικών» tweets

Το τελευταίο πείραμα του Twitter είναι ένα εργαλείο για την αναφορά «παραπλανητικών» tweets

Μια νέα δοκιμή από το Twitter θα επιτρέψει τελικά στους χρήστες να αναφέρουν «παραπλανητικά» tweet. Η εταιρεία λέει ότι δοκιμάζει τη λειτουργία για “μερικούς ανθρώπους” στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. Αν και μόνο ένα πείραμα, είναι ένα σημαντικό βήμα για το Twitter που είχε στο παρελθόν περιορισμένα εργαλεία αναφοράς για παραπληροφόρηση στην υπηρεσία του. 

Με την αλλαγή όμως, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αναφέρουν την πολιτική και την υγεία παραπληροφόρηση, με υποκατηγορίες για τις εκλογές και COVID-19 σχετικές tweets. Αυτό παρακολουθεί με άλλες προσπάθειες ελέγχου και παραπληροφόρησης που έχει κάνει το Twitter τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η εταιρεία έχει εισαγάγει στο παρελθόν ετικέτες και PSA για να καταργήσει την παραπληροφόρηση για την υγεία και τις εκλογές στην πλατφόρμα της.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πώς θα χειρίζονται τα tweet που αναφέρονται. Σε αντίθεση με το Facebook, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μεγάλο δίκτυο ελεγκτών γεγονότων για να καταργήσει τα ψεύδη, οι πρωτοβουλίες ελέγχου του Twitter έχουν επικεντρωθεί περισσότερο. Σε ένα tweet, η εταιρεία είπε ότι οι χρήστες δεν πρέπει να περιμένουν από την εταιρεία να απαντά σε κάθε αναφορά, αλλά οι αναφορές “θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τάσεις, ώστε να βελτιώσουμε την ταχύτητα και την κλίμακα του ευρύτερου έργου παραπληροφόρησης”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *