Η Qualcomm λανσάρει πλατφόρμα drone 5G

Η Qualcomm λανσάρει πλατφόρμα drone 5G

H πλατφόρμα Flight RB5 5G της Qualcomm στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης εμπορικών, επιχειρησιακών και βιομηχανικών drones, καθώς και υπολογιστικών μηχανών.

Η τεχνολογία της εταιρείας και η πλατφόρμα πτήσεων Qualcomm χρησιμοποιήθηκαν για την μη επανδρωμένη πτήση του ελικοπτέρου Ingenuity. Αυτή η προσπάθεια αποδείχθηκε μια δοκιμή για την πλατφόρμα Qualcomm Flight RB5 5G, η οποία είναι ένας σχεδιασμός αναφοράς για drones που ενσωματώνει 5G και AI.

Η πλατφόρμα Flight RB5 5G της Qualcomm στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης εμπορικών, επιχειρησιακών και βιομηχανικών drones, καθώς και στον υπολογιστικό εξοπλισμό. Οι περιπτώσεις χρήσης στόχου περιλαμβάνουν ψυχαγωγία, ασφάλεια, παράδοση, άμυνα, επιθεώρηση και χαρτογράφηση. Ο Dev Singh, γενικός διευθυντής της μονάδας ρομποτικής, drones και μηχανών πληροφοριών της Qualcomm, δήλωσε ότι η πλατφόρμα Qualcomm RB5 5G είναι η πρώτη που επικεντρώνεται σε drones. Η πλατφόρμα RB5 ήταν ειδική για τη ρομποτική.

Το 2015, η Qualcomm ξεκίνησε την Qualcomm Flight και ακολούθησε το Qualcomm Flight Pro το 2018. Η NASA χρησιμοποίησε την τεχνολογία Qualcomm για την πτήση ελικόπτερο Ingenuity στον Άρη. Η Qualcomm Flight χρησιμοποιήθηκε επίσης στο Perseverance Rover για τη διαχείριση και την επεξεργασία εικόνων.

Ο Singh είπε ότι τα σχόλια από το έργο JPL της NASA ήταν αμφίδρομα και σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. “Η ανατροφοδότηση που λάβαμε από τον Άρη ισχύει και για περιπτώσεις εταιρικής χρήσης. Είναι μια συνεχής διαδικασία με αφοσίωση”, δήλωσε ο Singh. 

Σύμφωνα με την Qualcomm, η πλατφόρμα Qualcomm Flight RB5 5G περιλαμβάνει τον επεξεργαστή QRB5165, εργαλεία IoT και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Για συνδεσιμότητα, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί 5G και Wi-Fi 6. Ο Singh πρόσθεσε ότι η Qualcomm έχει τροποποιήσει την τεχνολογία Wi-Fi 6 για να μεταβεί από τις οπτικές πτήσεις 6 χιλιομέτρων στα 8 χιλιόμετρα. 

Μακροπρόθεσμα, η Qualcomm αναμένει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα είναι το βασικό κομμάτι του Internet of Things  και η ροή δεδομένων υπολογιστών αιχμής. “Τα drones θα είναι εκεί έξω κάνοντας πολλά πράγματα και η παρακολούθηση, η όραση και το GPS και η συγκέντρωση δεδομένων θα είναι ένα κρίσιμο μέρος των ροών δεδομένων”, δήλωσε ο Singh. Το δυναμικό των drones   γίνεται εμφανές στους πιλότους για τα πάντα, από επιθεωρήσεις αιολικών πάρκων και ηλεκτροφόρων καλωδίων, καθώς και παραδόσεις, ταινίες και ψυχαγωγία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *