Η GM επεκτείνει την ανάκληση των Chevy Bolts για να καλύψει όλα όσα πωλήθηκαν παγκοσμίως

Η GM επεκτείνει την ανάκληση των Chevy Bolts για να καλύψει όλα όσα πωλήθηκαν παγκοσμίως

Τον Νοέμβριο του 2020, η GM ανακάλεσε πάνω από 68.000 αυτοκίνητα Chevrolet Bolt αφού πέντε από τα οχήματα πήραν φωτιά μεταξύ 2017 και 2019. Τώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία επέκτεινε την ανάκληση για να καλύψει όλα τα Bolt EVs και  Bolt EUVs παγκοσμίως, ξεκινώντας από το πρώτο μοντέλο μέχρι τα πιο πρόσφατα. Αυτή η ανάκληση καλύπτει 73.000 επιπλέον οχήματα, 60.000 από τα οποία είναι στις ΗΠΑ, πάνω από την πρώτη παρτίδα ανακληθέντων μπουλονιών. 

Κατά τη διερεύνηση των αρχικών περιστατικών, η GM διαπίστωσε ένα κατασκευαστικό ελάττωμα στις μπαταρίες του Bolt που κατασκευάζονταν σε εργοστάσιο LG Chemical Solution στη Νότια Κορέα. Αυτό έγινε η βάση για τα μοντέλα που συμπεριέλαβε η αυτοκινητοβιομηχανία στην πρώτη ανάκληση. Η AP αναφέρει ότι η GM άρχισε να ερευνά τα νεότερα Bolts αφού ένα μοντέλο του 2019 που δεν συμπεριλήφθηκε στην ανάκληση πέρυσι πήρε φωτιά στο Τσάντλερ της Αριζόνα πριν από μερικές εβδομάδες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό πυρκαγιών που σχετίζονται με μπαταρίες σε 10. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι μπαταρίες που κατασκευάζονται στη  LG θα μπορούσαν επίσης να υποστούν ελαττώματα, εξ ου και η επέκταση της ανάκλησης.

Η GM θα αντικαταστήσει και τις πέντε μονάδες μπαταρίας για μοντέλα 2017 έως 2019, ενώ μόνο ελαττωματικές μονάδες θα αντικατασταθούν σε νεότερα οχήματα. Όλες οι νέες μονάδες που θα εγκατασταθούν θα συνοδεύονται από νέα εγγύηση οκτώ ετών ή  100.000 μιλίων. Μέχρι να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να πάρουν τα αυτοκίνητά τους για αντικατάσταση μονάδας, η GM τους συμβουλεύει να περιορίσουν τη φόρτιση στο 90 τοις εκατό της χωρητικότητας της μπαταρίας και να σταθμεύσουν σε εξωτερικούς χώρους. (Η εταιρεία είχε καθορίσει προηγουμένως ότι τα οχήματα που πήραν φωτιά ήταν σχεδόν πλήρως φορτισμένα.) Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στους ιδιοκτήτες περιείχε έναν σύνδεσμο με οδηγίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Target Charge Level. Η αυτοκινητοβιομηχανία συμβουλεύει επίσης τους ιδιοκτήτες να φορτίζουν το όχημά τους πιο συχνά για να αποφύγουν την εξάντληση της μπαταρίας τους έως ότου απομείνει λιγότερο από 70 μίλια.

Αυτή η δεύτερη παρτίδα ανακλήσεων θα κοστίσει στην εταιρεία 1 δισεκατομμύριο δολάρια εκτός από τα 800 εκατομμύρια δολάρια που έπρεπε να δαπανήσει για την πρώτη. Περαιτέρω, απομένει να δούμε πώς θα επηρεάσει την ώθηση της GM στην EV. Τον Ιούνιο, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τη συνδυασμένη επένδυση ηλεκτρικών οχημάτων και αυτο-οδήγησης από το 2020 έως το 2025 σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια, με την ελπίδα ότι θα μπορεί να διαθέτει 30 ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά μέχρι το τέλος του 2025 και ότι θα μπορεί να πωλεί αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα έως το 2035. Για τώρα, η εταιρεία είπε ότι θα σταματήσει την παραγωγή και την πώληση των Bolts μέχρι να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα με τις μπαταρίες της LG.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *