Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να συναντηθεί με διευθύνοντες συμβούλους της Microsoft, της Apple και της Amazon αύριο – Τι θα συζητηθεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να συναντηθεί με διευθύνοντες συμβούλους της Microsoft, της Apple και της Amazon αύριο – Τι θα συζητηθεί

Η συνεργασία των ΗΠΑ με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διόρισε διευθύνοντες συμβούλους από πολλές εταιρείες όπως η Microsoft, η Tesla, η Apple, η Uber, η Alphabet, η IBM και άλλοι ως στρατηγικοί σύμβουλοί του. Πολλές από αυτές τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, αποχώρησαν από αυτό το συμβουλευτικό όργανο μετά από τεταμένες σχέσεις. Τώρα, φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει να διορθώσει γέφυρες με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και έχει προσκαλέσει πολλούς διευθύνοντες συμβούλους στον Λευκό Οίκο.

O πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους εταιρειών τεχνολογίας. Όσον αφορά τα ονόματα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο Tim Cook από την Apple, η Satya Nadella από τη Microsoft και ο Andy Jassy από την Amazon έχουν προσκληθεί στη συγκέντρωση. Και οι τρεις είναι CEOs στις αντίστοιχες εταιρείες τους. Εκτός από αυτό, έχουν προσκληθεί επίσης η Google, η IBM και η JPMorgan Chase. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς θα παρακολουθήσουν πραγματικά τη συνάντηση.

Ενώ η ακριβής ατζέντα αυτής της συνάντησης είναι προς το παρόν ασαφής, είναι πολύ πιθανό ότι η κυβερνοασφάλεια και οι αυξανόμενες ψηφιακές απειλές θα αποτελέσουν το κρέας της συζήτησης. Τους τελευταίους μήνες περίπου, είδαμε μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε SolarWinds, Colonial Pipeline, Kaseya, Microsoft Exchange Serverκαι άλλα.

Από την πλευρά της, η Microsoft χαιρέτισε τα εγκαίνια του Joe Biden ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών τον Νοέμβριο και δήλωσε ότι πρέπει να χτιστούν γέφυρες για να ενώσουν τους ανθρώπους. Τον Μάιο, ο πρόεδρος επίσης υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα καλώντας τις ιδιωτικές εταιρείες να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να ενισχύσουν την άμυνα στον κυβερνοχώρο της χώρας. Η Microsoft ηγείται ήδη αυτής της πρωτοβουλίας με τα μοντέλα ασφαλείας Zero Trust.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *