Τι γνωρίζουμε για την κάμερα του iPhone 13:

Τι γνωρίζουμε για την κάμερα του iPhone 13:

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo,  τα iPhone 13, 13 mini και 13 Pro θα έχουν τον ίδιο ευρυγώνιο φακό f/1.6, 7 στοιχείων με το iPhone 12, ενώ το 13 Pro Max θα πάρει φακό 7 -στοιχείων με ελαφρώς βελτιωμένο διάφραγμα f/1.5. Ο αναλυτής του Wedbush Daniel Ives έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι ολόκληρη η σειρά iPhone 13 μπορεί να πάρει τον αισθητήρα LiDAR, ενώ άλλοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα εξακολουθεί να περιορίζεται σε μοντέλα Pro, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης διαρροής από τον πολύ ακριβή χρήστη του Twitter @dylandkt.

Αναμένεται ότι η εξαιρετικά ευρεία κάμερα σε όλα τα μοντέλα iPhone 13 θα βελτιωθεί από φακό 5 στοιχείων f/2.4 σε φακό 6 στοιχείων f/1.8. Υπάρχει διαφωνία μεταξύ των αναλυτών σχετικά με το αν αυτή η βελτίωση θα έρθει σε όλα τα μοντέλα ή μόνο στα μοντέλα Pro. Επιπλέον, ο Kuo λέει ότι όλα τα μοντέλα θα έχουν αυτόματη εστίαση στον εξαιρετικά ευρύ φακό και όχι τη σταθερή εστίαση στο iPhone 12, ώστε να μπορείτε να κλειδώνετε σε κοντινά αντικείμενα. Μια άλλη έκθεση δείχνει  επίσης ότι η λειτουργία πορτραίτου θα έρθει στα βίντεο, μια επέκταση αυτού που έρχεται ήδη στην εφαρμογή FaceTime στο iOS 15. Μια αναφορά του Bloomberg τον Ιούλιο ανέφερε ότι οι βελτιώσεις θα επικεντρωθούν σε “πιο προηγμένες δυνατότητες εγγραφής βίντεο, όπως βελτιωμένο οπτικό ζουμ”.

iPhone 13 graphic

Τα μοντέλα που έχουν διαρρεύσει δείχνουν ότι η τοποθέτηση των καμερών αλλάζει σε μη-μοντέλα, κάτι που θα μπορούσε επίσης να σηματοδοτήσει μια αλλαγή. Ενώ οι κάμερες τοποθετούνται κάθετα στο iPhone 12, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούν μια διαγώνια τοποθέτηση για το iPhone 13, αντικατοπτρίζοντας τη διάταξη στα μοντέλα Pro. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τη θέση των καμερών καθώς εφαρμόζει αλλαγές στον εξαιρετικά ευρύ φακό. Η νέα τοποθέτηση φακών, όπως εμφανίστηκε  στο Weibo, θα μπορούσε επίσης να φέρει αλλαγές σε χαρακτηριστικά που δεν έχουν ακόμη φημολογηθεί. Επιπλέον, οι συστοιχίες κάμερας στα μοντέλα Pro   θα είναι σημαντικά μεγαλύτερες και παχύτερες.

Η Sensor-shift stabilization,  που προς το παρόν υπάρχει μόνο στο iPhone 12 Pro Max, φημολογείται ότι θα ανοίξει το δρόμο σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 13. Μια πρόσφατη αναφορά από το DigiTimes φαινομενικά επιβεβαίωσε αυτή τη φήμη, αν και δεν γνωρίζουμε σε ποιες κάμερες θα εφαρμοστεί. Η Sensor-shift stabilization , η οποία σταθεροποιεί τον αισθητήρα και όχι τον φακό της κάμερας για βελτιωμένη μείωση θολώματος, περιορίζεται προς το παρόν στον ευρύ φακό του iPhone 12 Pro Max.

Τον Αύγουστο, ο Gurman ανέφερε ότι το iPhone 13 θα έχει «τουλάχιστον τρεις σημαντικές νέες δυνατότητες εγγραφής κάμερας και βίντεο» που θα είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για την  πώληση των συσκευών. Οι δυνατότητες που περιέγραψε είναι η κατακόρυφη λειτουργία για βίντεο, την οποία η Apple έκανε προεπισκόπηση στη νέα εφαρμογή FaceTime για iOS 15, εγγραφή βίντεο ProRes, μια επέκταση υψηλής ποιότητας ProRaw Photo codec που εισήχθη για το iPhone 12 Pro και μια νέα δυνατότητα επεξεργασίας που βασίζεται σε φίλτρα που θα “εφαρμόσει με ακρίβεια αλλαγές σε αντικείμενα και άτομα που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *