Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung θα κατασκευάσει το μόντεμ 5G για τη σειρά Google Pixel 6

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung θα κατασκευάσει το μόντεμ 5G για τη σειρά Google Pixel 6

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google αποκάλυψε ότι τα επερχόμενα Pixel 6 και Pixel 6 Pro θα τροφοδοτούνται από ένα προσαρμοσμένο chipset που ονομάζεται Tensor. Η ανακοίνωση σηματοδότησε την απομάκρυνση του γίγαντα αναζήτησης από τη μακροχρόνια εξάρτησή του από τους επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm που τροφοδοτούσαν τα προηγούμενα τηλέφωνα Pixel.

Τώρα, μια νέα έκθεση από το Reuters υποδηλώνει ότι η Google έχει αλλάξει την Qualcomm με τη Samsung όσον αφορά το μόντεμ 5G που θα χρησιμοποιηθεί για τις συσκευές Pixel 6 που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αναφορά δεν αποτελεί έκπληξη αφού η Google απομακρύνεται σταδιακά από την Qualcomm. Στην πραγματικότητα, η Google και η Samsung έχουν συνεργαστεί σε διάφορες πτυχές της νέας γενιάς τηλεφώνων Pixel, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων λογισμικού.

Η υποτιθέμενη συνεργασία της Google με τον τεχνολογικό κολοσσό της Νότιας Κορέας σηματοδοτεί μια τεράστια ώθηση για τη σύγχρονη τεχνολογία της Samsung, καθώς θα φέρει το υλικό κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου η Qualcomm είναι ο κυρίαρχος παίκτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η Samsung βασίζεται στην Qualcomm για την προμήθεια των τσιπ και των μόντεμ για τις αμερικανικές εκδόσεις των smartphone της.

Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι το μόντεμ 5G της Samsung θα διαθέτει συνδεσιμότητα mmWave και η Google επιβεβαίωσε προηγουμένως τα τελευταία της ναυαρχίδα smartphone που θα υποστηρίζουν επίσης αυτήν τη ζώνη υψηλής συχνότητας. Ωστόσο, τόσο η Google όσο και η Samsung παραμένουν μαμά στην αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *