Η Google ανακοινώνει επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κυβερνοχώρο μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Η Google ανακοινώνει επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κυβερνοχώρο μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

O  Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνταντήθηκε  με εκπροσώπους από διάφορες εταιρείες όπως  τον  Microsoft CEO Satya Nadella , τον διευθύνων σύμβουλος Amazon Andy Ιάσιο, και η Apple CEO Tim Cook, μεταξύ πολλών άλλων. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου και περιστρέφεται γύρω από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις αυξανόμενες ψηφιακές απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Τώρα, η Google ανακοίνωσε ότι επενδύει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον τομέα σε μια πολυετή προσπάθεια.

Η Google εξήγησε ότι η δέσμευσή της ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει βελτίωση της ασφάλειας ανοιχτού κώδικα, ενίσχυση της ασφάλειας των αλυσίδων εφοδιασμού, ανάπτυξη και επέκταση προγραμμάτων Zero Trust και εκπαίδευση 100.000 Αμερικανών στην ανάλυση δεδομένων και την πληροφορική μέσω του προγράμματος Google Career Certificate. Όλα αυτά είναι μέρος μιας πενταετούς πρωτοβουλίας κατά την οποία θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τεχνολογικός γίγαντας τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα σε κρίση κυβερνοασφάλειας. Αυτά περιστρέφονται γύρω από οργανισμούς που χρησιμοποιούν υποδομές παλαιού τύπου και έχουν επίσης σοβαρή έλλειψη εργαλείων, εμπειρογνωμοσύνης και εκπαιδευμένων επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η Google τόνισε ότι για να αντιμετωπίσουν τις απειλές κυβερνοασφάλειας κατά μέτωπο, οι εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιήσουν Zero Trust μοντέλα ασφαλείας, η οποία είναι ακριβώς η προσέγγιση που προτείνει επίσης η Microsoft. Η Google τόνισε επίσης ότι αυτό δεν είναι ένα νέο πεδίο για τον τεχνολογικό κολοσσό. Στο παρελθόν, έχει δημοσιεύσει 160 ερευνητικές εργασίες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο από κοινού για την ακεραιότητα της αλυσίδας εφοδιασμού που ονομάζεται  Supply Chain Levels for Software Artifacts (SLSA)  και έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην ασφάλεια ανοιχτού κώδικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *