Η Asus ξεκινά την υποστήριξη των Windows 11 σε επεξεργαστές LGA1151 Intel 6ης & 7ης γενιάς Skylake/ Kaby Lake

Η Asus ξεκινά την υποστήριξη των Windows 11 σε επεξεργαστές LGA1151 Intel 6ης & 7ης γενιάς Skylake/ Kaby Lake

Η Asus κράτησε την υπόσχεσή της και άρχισε να κυκλοφορεί firmware συμβατό με Windows 11, τουλάχιστον για τις μητρικές της σειράς Z270 για επεξεργαστές Intel 6ης και 7ης γενιάς . Η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα μια λίστα με chipsets μητρικής πλακέτας που σύμφωνα με αυτήν είχε ήδη τη μονάδα Trusted Platform Module (TPM) 2.0 και τεχνικά θα πρέπει να μπορεί να εκτελεί Windows 11.

Μεταξύ αυτής της λίστας chipsets ήταν το Z270 της Intel, το οποίο είναι το κορυφαίο chipset της Intel για την υποδοχή LGA1151. Το LGA1151 είναι ο προκάτοχος της τρέχουσας υποδοχής LGA1200 της εταιρείας που συνδυάζεται με τους επεξεργαστές 11ης γενιάς Rocket Lake-S. Η υποδοχή LGA1151 υποστηρίζει τους επεξεργαστές 6ης γενιάς (Skylake-S) και 7ης γενιάς (Kaby Lake-S) της Intel.

Περίπου μια εβδομάδα πριν και μάλλον αθόρυβα, θα μπορούσε να προσθέσει, η εταιρεία κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του BIOS 1501 σε μερικές από τις μητρικές της ROG Z270. Σε ορισμένα μοντέλα όπως το Z270F GAMING, το υλικολογισμικό 1501 εξακολουθεί να φέρει την ετικέτα ως “Beta Version” καθώς “τελεί υπό τελική δοκιμή πριν από την επίσημη κυκλοφορία του”.

Σε άλλους, ωστόσο, όπως το MAXIMUS IX FORMULA, αυτή φαίνεται να είναι η τελική έκδοση και το BIOS περιγράφεται ως:

Υποστήριξη Windows 11 από προεπιλογή, δεν απαιτούνται αλλαγές ρυθμίσεων στο UEFI BIOS.

Ουσιαστικά το πιο πρόσφατο firmware θα ενεργοποιεί πλέον το TPM ή σε αυτήν την περίπτωση, το PTT της Intel (Platform Trust Technology) στο BIOS από προεπιλογή.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα μοντέλα μητρικής πλακέτας, συμπεριλαμβανομένων άλλων κατασκευαστών που διαθέτουν πλέον συμβατό firmware. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα πρέπει να αναζητήσουν αυτές τις πληροφορίες στην ενότητα υποστήριξης του αντίστοιχου μοντέλου μητρικής πλακέτας.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το μοντέλο της μητρικής πλακέτας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε “msinfo32” ή “System Information” για να το βρείτε. Εργαλεία τρίτου μέρους όπως το CPU-Z ή το Piriform’s Speccy, μεταξύ άλλων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση.

Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ η Microsoft είχε δηλώσει στις αρχικές ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 11 ότι μόνο οι επεξεργαστές 8ης γενιάς και νεότεροι θα ήταν συμβατοί με το επόμενο λειτουργικό της, η εταιρεία αργότερα είπε ότι δοκιμάζει πιθανή συμβατότητα με τα Windows 11 σε Skylake 6ης γενιάς και Kaby 7ης γενιάς.  

Ωστόσο, η επίσημη λίστα από τη Microsoft δεν έχει ακόμα τις CPU Skylake και Kaby Lake, αλλά αυτή η λίστα ενημερώθηκε πριν ακόμα κυκλοφορήσει η δεύτερη δήλωσή της. Έτσι, είναι πιθανό ότι η εταιρεία εξακολουθεί να δοκιμάζει τα πράγματα και μπορεί να ενημερώσει τη λίστα αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *