Μπορείτε σύντομα να προσθέσετε κείμενα σε PDF χρησιμοποιώντας το Microsoft Edge

Μπορείτε σύντομα να προσθέσετε κείμενα σε PDF χρησιμοποιώντας το Microsoft Edge

To Microsoft Edge λαμβάνει επιτέλους υποστήριξη για μια νέα δυνατότητα που θα σας επιτρέψει να προσθέσετε κείμενα σε έγγραφα PDF χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων στα Windows ή το macOS. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται “Προσθήκη κειμένου” και τώρα διατίθεται στους χρήστες του Microsoft Edge στο κανάλι Canary.

Το Microsoft Edge προσφέρει πάντα καλύτερη εμπειρία επεξεργασίας/προβολής PDF από το Google Chrome ή τον Firefox. Η δυνατότητα προβολής και επεξεργασίας εγγράφων PDF είναι μια βολική λειτουργία, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να επεξεργαστείτε το PDF και να εισαγάγετε κείμενο, χρειάζεστε πιο ικανό λογισμικό, όπως το Adobe Acrobat Reader.

Ευτυχώς, η Microsoft έχει ακούσει τα σχόλια και η επικείμενη ενημέρωση θα επιτρέψει την υποστήριξη προσαρμοσμένων πλαισίων κειμένου σε έγγραφα PDF. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν έχετε λάβει δεδομένα φόρμας PDF, αλλά δεν μπορείτε να συμπληρώσετε κανένα από τα πεδία του εγγράφου λόγω περιορισμών.

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία “Προσθήκη κειμένου” του Microsoft Edge που σας επιτρέπει να προσθέτετε κείμενο σε έγγραφα όταν το ίδιο το PDF δεν υποστηρίζει πεδία.

Για να προσθέσετε ένα κείμενο, ανοίξτε το έγγραφο PDF στο Microsoft Edge 94 (Canary) και κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη κειμένου”, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. Ή μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ οπουδήποτε στο έγγραφο για να προσθέσετε ένα πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, να αρχίσετε να πληκτρολογείτε. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε, να εκτυπώσετε ή να στείλετε e-mail το έγγραφο.

Το Microsoft Edge σάς επιτρέπει επίσης να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς, να γεμίσετε μεταξύ χαρακτήρων και χρώματος κειμένου επίσης.

Σύμφωνα με τον χάρτη πορείας, αυτή η λειτουργία θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί με το Edge 94 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άλλες βελτιώσεις PDF που έρχονται στο Microsoft Edge

Σύμφωνα με τον χάρτη πορείας, το Microsoft Edge 95 θα εισαγάγει νέα εμπειρία προβολής και προσομοίωσης PDF. Ως μέρος της ενημέρωσης, μπορείτε να αναμένετε νέα επισημάνσεις ελεύθερης μορφής που θα σας επιτρέψουν να επισημάνετε τμήματα ενός περιορισμένου εγγράφου PDF, όπως σαρωμένα έγγραφα.

Επιπλέον, το Microsoft Edge 94 θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο Immersive Reader με δυνατότητα αλλαγής στυλ στηλών. Για παράδειγμα, μπορείτε σύντομα να κάνετε τις στήλες ευρύτερες και να αλλάξετε ανάμεσα σε τρία στυλ: στενό, μεσαίο ή ευρύ.

Η επόμενη μεγάλη ενημέρωση του Edge με βελτιωμένο καθηλωτικό αναγνώστη, καρτέλες ύπνου και νέες δυνατότητες PDF θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί την τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *