Η Google φέρεται να προσέφερε στο Netflix ειδική έκπτωση στις αμοιβές του Play Store

Η Google φέρεται να προσέφερε στο Netflix ειδική έκπτωση στις αμοιβές του Play Store

H Google κατηγορήθηκε ότι “κάνει χάρες” στη μεταχείριση των προγραμματιστών εφαρμογών Android. Σε γνωστό ιστότοπο  αναφέρεται μια πρόσφατα ακάλυπτη αγωγή καταναλωτών κατά της Google ισχυρίζεται ότι η εταιρεία προσφέρθηκε να λάβει μια “σημαντικά μειωμένη” μείωση των εσόδων του Netflix από το Play Store, προκειμένου να καταστείλει τη “δυσαρέσκεια” του γίγαντα ροής. Τα Netflix, Spotify και Tinder υποτίθεται ότι προσπάθησαν να ξεπεράσουν την απαίτηση χρήσης του εσωτερικού συστήματος χρέωσης του Play Store και παρόμοιες συμφωνίες είχαν ως στόχο να διατηρήσουν το Netflix χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα πληρωμών της Google.

Η ίδια αγωγή επίσης περιλαμβάνει έναν ισχυρισμό ότι το κανονικό μερίδιο εσόδων της Google είναι αυθαίρετο. Όπου η εταιρεία συνήθως ζητά το 30 τοις εκατό των αγορών του Play Store,  αποφάσισε τώρα  ότι θα μπορούσε να σπάσει ακόμη και με μόλις έξι τοις εκατό. Οι εσωτερικές επικοινωνίες προτείνουν ότι η Google επέλεξε το μερίδιο 30 τοις εκατό για κανένα λόγο “εκτός από το να αντιγράφει την  Apple”, σύμφωνα με τη μήνυση.

Μια  εκπρόσωπος  της Google δήλωσε ότι οι προγραμματιστές δεσμεύονται από τις ίδιες πολιτικές με “όλους τους άλλους προγραμματιστές” και ότι υπάρχουν προσπάθειες να υποστηριχθούν οι κατασκευαστές εφαρμογών με “ενισχυμένους πόρους και επενδύσεις”. Αυτές οι πρωτοβουλίες ήταν απόδειξη «υγιούς ανταγωνισμού» σε λειτουργικά συστήματα και καταστήματα εφαρμογών, ανέφερε η Google.

Αν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, όμως, αυτό δεν θα συνέβαινε – η Google θα είχε δώσει στο Netflix μια πολύ καλή συμφωνία που δεν θα ήταν διαθέσιμη σε άλλους προγραμματιστές του Play Store. Ούτε η εταιρεία θα ήταν μόνη της. Τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποδηλώνουν επίσης ότι η Apple προσέφερε προνόμια Netflix που δεν παρείχε σε άλλους χρησιμοποιώντας το App Store.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *