Η AMD δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πια την Nvidia, η οποία πούλησε σχεδόν πέντε φορές περισσότερα dGPU

Η AMD δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πια την Nvidia, η οποία πούλησε σχεδόν πέντε φορές περισσότερα dGPU

Η εταιρεία έρευνας αγοράς υλικού υπολογιστή Jon Peddie Research (JPR) που κυκλοφόρησε χθες την τελευταία της έκθεση που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις αποστολές CPU και GPU για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 περίοδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι αποστολές GPU αυξήθηκαν σημαντικά κατά 37% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 123 εκατομμύρια μονάδες φέτος. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα QoQ ανάπτυξης 3,4% το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το επίπεδο ανάπτυξης που παρατηρήθηκε είναι λίγο απροσδόκητο ίσως καθώς θα περίμενε κανείς ότι η παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα επηρεάσει και τις αποστολές GPU. Ωστόσο, η γενική ζήτηση γραφικών, τόσο από παίκτες όσο και από miners, μεταξύ άλλων, φαίνεται να ήταν αρκετά έντονη κοιτάζοντας αυτούς τους αριθμούς.

Ωστόσο, παρά τη συνολική θετική προοπτική, ίσως η μόνη αρνητική πτυχή που μπορεί να παρατηρήσει κανείς από αυτήν την έκθεση είναι η πτώση του μεριδίου αγοράς της AMD. Το συνολικό μερίδιο της  ως προς τα γραφικά έχει μειωθεί κατά 2 0,2% ενώ Intel  και  Nvidia έχουν κερδίσει και τα δύο σε βάρος της AMD.

GPU shipments share of AMD Intel and Nvidia

Η ξεχωριστή αγορά GPU συνεχίζει  να ξεφεύγει από την  AMD καθώς έχει χάσει άλλες 2% μονάδες το τελευταίο τρίμηνο και 3% ετησίως. Η εταιρεία φαίνεται να έχει αποτύχει να έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην αγορά φορητών υπολογιστών παρά το γεγονός ότι έχει την πιο αποδοτική αρχιτεκτονική παιχνιδιών αυτής της γενιάς με τις GPU Radeon RX 6000 που βασίζονται στο RDNA 2.

Αυτά κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία TSMC που φαινομενικά είναι πάντα σε μεγάλη ζήτηση, και ειδικά σε αυτήν την κατάσταση τιμών του πυριτίου. Αυτό σημαίνει ότι υπέστη επίσης σημαντικές εκδόσεις μετοχών επίσης.

AMD vs Nvidia discrete GPU shipments Q2 2021

Ουσιαστικά, η Nvidia έχει στείλει σχεδόν πέντε φορές πιο διακριτές κάρτες γραφικών σε σύγκριση με αυτό που κατάφερε η AMD το τελευταίο τρίμηνο, η οποία είναι σίγουρα μια ανησυχητική τάση για τους περισσότερους, καθώς οι GPU της RDNA 2 από την AMD είναι σίγουρα αρκετά καλές σε σχέση με την RTX 3000 της Nvidia  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *