Η νέα έκδοση της εφαρμογής overclocking  Intel XTU έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επερχόμενες CPU 12ης γενιάς Alder Lake

Η νέα έκδοση της εφαρμογής overclocking Intel XTU έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επερχόμενες CPU 12ης γενιάς Alder Lake

H Intel πραγματοποίησε πρόσφατα την εκδήλωση Architecture Day 2021 όπου η εταιρεία σκιαγράφησε το χάρτη πορείας της για CPU και GPU. Εδώ, η εταιρεία μίλησε εκτενώς για την επερχόμενη οικογένεια επεξεργαστών της Alder Lake, η οποία θα διαθέτει τον βασικό σχεδιασμό της εταιρείας που βασίζεται στην αποδοτικότητα. LITTLE πυρήνας ακόμη και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Η νέα προσέγγιση ονομάζεται αρχιτεκτονική Performance Hybrid και σύμφωνα με την Intel και τη Microsoft, αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ καλά βελτιστοποιημένος για να λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Windows 11 επόμενης γενιάς, με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας προγραμματισμού Thread Director στο Alder Lake.

Alder Lake Thread Director scheduling

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το επίσημο εργαλείο overclocking και συντονισμού της Intel που ονομάζεται Extreme Tuning Utility (XTU) λαμβάνει επίσης βελτιστοποιήσεις ειδικά για την Alder Lake με την τελευταία έκδοση 7.5.0.29. Αυτό είναι πιθανότατα σημαντικό καθώς η νέα προσέγγιση με το Alder Lake διαφέρει πολύ από τα προηγούμενα σχέδια μεγάλου πυρήνα της Intel που αποτελούνταν μόνο από παρόμοιους πυρήνες (μόνο πυρήνες P).

Οι πιο πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο XTU σχετικά με το Alder Lake χαρακτηρίστηκαν ως “Ενισχυμένη υποστήριξη AlderLake”. Αυτές είναι:

  • Προστέθηκε υποστήριξη για υβριδική απόδοση και αποτελεσματική αρχιτεκτονική πυρήνα
  • Προστέθηκε υποστήριξη για Intel Speed ​​Optimizer
  • Προστέθηκε υποστήριξη χρονισμών μνήμης σε πραγματικό χρόνο Προστέθηκε υποστήριξη 
  • DDR5OB
  •   Προστέθηκε υποστήριξη ανά πυρήνα TVB 
  • Προστέθηκε  υποστήριξη OC TVB
  • Προστέθηκε VF Curve
  • Αφαιρέθηκε έλεγχος BCLK UI

Παράλληλα με την υποστήριξη Alder Lake , το νέο εργαλείο XTU 7.5.0.29 φέρνει υποστήριξη χρονισμού μνήμης σε πραγματικό χρόνο για μνήμη DDR5. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία επεκτείνεται σε αυτό που οι χρήστες θα μπορούν να επιτύχουν σε σχέση με την προσαρμογή μνήμης στο λειτουργικό σύστημα.

Η Intel είχε προσθέσει ρύθμιση συχνότητας μνήμης σε πραγματικό χρόνο με την έκδοση XTU που κυκλοφόρησε με επεξεργαστές Rocket Lake-S και τώρα η εταιρεία έχει προσθέσει υποστήριξη και για χρονισμούς. Η προσθήκη βελτιστοποιήσεων του Alder Lake στο πιο πρόσφατο XTU σημαίνει επίσης ότι η κυκλοφορία των νέων CPU δεν είναι πολύ μακριά με μια φήμη να κυκλοφορεί ότι μπορεί να είναι στις 28 Οκτωβρίου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το XTU 7.5.0.29 από τον επίσημοτης Intel εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *