Οι φήμες υπονοούν ότι το επόμενο iPhone μπορεί να υπερηφανεύεται για δορυφορική επικοινωνία

Οι φήμες υπονοούν ότι το επόμενο iPhone μπορεί να υπερηφανεύεται για δορυφορική επικοινωνία

Ίσως να μην χρειαστεί να περιμένετε πολύ για ένα iPhone με ενσωματωμένη δορυφορική επικοινωνία. Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo ισχυρίζεται ότι το επόμενο iPhone (πιθανώς ονομάζεται iPhone 13) θα περιλαμβάνει υποστήριξη για δορυφορικές κλήσεις και μηνύματα χαμηλής τροχιάς. Θα μπορούσατε να έρθετε σε επαφή σε ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ χωρίς καμία υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας και χωρίς να αγοράσετε ξεχωριστό δορυφορικό επικοινωνητή.

Το iPhone υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε μια τροποποιημένη έκδοση τουμόντεμ X60  της Qualcomm για να μιλήσει με δορυφόρους. Δεν είναι βέβαιο εάν η δορυφορική υποστήριξη θα περιοριζόταν σε ορισμένες εφαρμογές, αν και δεν θα εκπλαγούμε αν συνέβαινε αυτό. Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας είναι συχνά πολύ πιο αργή από τα συμβατικά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, αποκλείοντας πολλές από τις εφαρμογές έντασης διαδικτύου που οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένες.

Υπάρχει καλός λόγος να είσαι σκεπτικός. Μια  φήμη του από το 2019 είχε την Apple να αναπτύσσει δορυφορική τεχνολογία για το iPhone, αλλά η ομάδα φέρεται να ελπίζει να στείλει ένα προϊόν εντός πέντε ετών – δύο χρόνια μπορεί να είναι πολύ νωρίς, υποθέτοντας ότι οι διαρροές ήταν ακριβείς. Υπάρχουν επίσης ζητήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως η επιλογή των παρόχων υπηρεσιών. Η δορυφορική υπηρεσία ήταν ιστορικά δαπανηρή και μπορεί να είναι μια δύσκολη πώληση ακόμη και αν επιχειρείτε τακτικά πέρα ​​από την κάλυψη του κινητού.

Πολλοί αναμένουν ότι η Apple θα ξεκινήσει τη νέα σειρά iPhone τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι σίγουρο αν αυτό θα περιοριστεί σε μοντέλα Pro ή θα φτάσει σε ολόκληρη τη γκάμα iPhone.

Ωστόσο, εάν υπάρχει σύνδεση μέσω δορυφόρου, η Apple μπορεί να έχει ένα ισχυρότερο άγκιστρο για το νέο iPhone από τις φημολογούμενες αναβαθμίσεις της οθόνης και της κάμερας. Αυτό θα είναι το πρώτο mainstream smartphone που προσφέρει συνδεσιμότητα σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη και οι ανταγωνιστές ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσουν  αυτό το χαρακτηριστικό για λίγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *