Το PayPal μπορεί να προσφέρει μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών στις ΗΠΑ

Το PayPal μπορεί να προσφέρει μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών στις ΗΠΑ

To PayPal «διερευνά» την ιδέα να επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν μεμονωμένες μετοχές. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία προσέλαβε πρόσφατα τον Ρίτσαρντ Χέγκεν συνιδρυτή του Trade King για να διευθύνει μια νέα μονάδα στην εταιρεία που ονομάζεται Invest στο PayPal. «Ηγείται των προσπαθειών της PayPal να διερευνήσει ευκαιρίες στην επιχείρηση επενδύσεων καταναλωτών», λέει ο Hagan για τη νέα του δουλειά  στο προφίλ  του  στο LinkedIn. Η πύλη αναφέρει ότι η PayPal είχε επίσης συζητήσεις με πιθανούς μεσίτες.

Η μετάβαση σε λιανικές συναλλαγές δεν θα ήταν εκτός χαρακτήρα για το PayPal. Η εταιρεία έχει περάσει μεγάλο μέρος του περασμένου έτους επεκτείνοντας την αγορά κρυπτονομισμάτων. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο όταν η PayPal ανακοίνωσε ότι θα επέτρεπε στους Αμερικανούς χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin. Ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman, είπε πρόσφατα στους επενδυτές ότι η εταιρεία θα μπορούσε να συνεργαστεί με διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να διευρύνει τον αριθμό των υπηρεσιών που προσφέρει. Ανέφερε ακόμη και τις “επενδυτικές δυνατότητες” ως μία πιθανότητα.  

Εκπρόσωπος της PayPal αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά.

Εάν το PayPal αποφασίσει να προσφέρει διαπραγμάτευση μετοχών, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να είναι διαθέσιμο στους χρήστες των ΗΠΑ. Το CNBC αναφέρει ότι το PayPal είναι απίθανο να ξεκινήσει την υπηρεσία φέτος. Και αν η εταιρεία αποφασίσει ότι θέλει να λειτουργήσει ως δική της μεσιτική εταιρεία, θα χρειαστεί έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας (FINRA). Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από οκτώ μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *