Η μητρική εταιρεία του TikTok εξαγοράζει τον κατασκευαστή ακουστικών VR Pico

Η μητρική εταιρεία του TikTok εξαγοράζει τον κατασκευαστή ακουστικών VR Pico

Η μητρική εταιρεία ByteDance της TikTok εξαγοράζει τον κινέζο κατασκευαστή ακουστικών εικονικής πραγματικότητας Pico. Το CNBC επιβεβαίωσε την είδηση σήμερα αφού φημολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα και επαληθεύτηκε από το κινεζικό έντυπο Nweon. H ByteDance αναφέρει  σε δήλωσή της ότι η «ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών λογισμικού και υλικού του Pico, καθώς και το ταλέντο και η βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας, θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στο χώρο VR όσο και τη μακροπρόθεσμη επένδυση σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα», λέγοντας ήταν «αισιόδοξη για το μέλλον του VR και την ευθυγράμμιση του με την αποστολή μας».

Η Pico είναι γνωστή για τη σειρά Neo με αυτόνομα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, πιο πρόσφατα τα Pico Neo 3. Απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες πελάτες και μια έκθεση IDC του Ιουνίου εκτιμά ότι η Pico είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακουστικών VR, μετά τη θυγατρική του Facebook Oculus και την κινεζική εταιρεία DPVR. Ενώ το Neo 3 που απευθύνεται στους καταναλωτές κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ασία, η Pico επεκτείνει σιγά-σιγά την αγορά της, με τα επιχειρηματικά έτοιμα Neo 3 Pro και Neo 3 Pro Eye να κυκλοφορούν επίσης σε βορειοαμερικανική και ευρωπαϊκή κυκλοφορία.

Το ByteDance είναι γνωστό κυρίως ως εταιρεία κοινωνικών εφαρμογών, χάρη στο παγκόσμιο TikTok και το Douyin με έδρα την Κίνα. Όπως σημειώνει το CNBC, ωστόσο, απέκτησε επίσης το μεγάλο στούντιο παιχνιδιών για κινητά Moonton τον Μάρτιο. Έχει επίσης εμπειρία στην απελευθέρωση υλικού, καθώς κυκλοφόρησε ένα αποκλειστικό κινητό τηλέφωνο της Κίνας που ονομάζεται Jianguo Pro 3 το 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *