Νέες λειτουργίες του Chrome

Νέες λειτουργίες του Chrome

H  Google ανακοίνωσε τρία νέα χαρακτηριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε   με το Chrome beta, με το πρώτο να επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν την αναζήτηση χωρίς να χρειάζεται να πατήσουν το κουμπί επιστροφής.

Σε μια προσπάθεια να διευκολύνει την πλοήγηση από το ένα αποτέλεσμα αναζήτησης στο επόμενο στο Chrome, η Google πειραματίζεται με την προσθήκη μιας γραμμής κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων στο Chrome για Android που εμφανίζει τα υπόλοιπα αποτελέσματα αναζήτησης, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε πίσω.

Όπως εξηγείται σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί στο Chrome beta ενεργοποιώντας τη σημαία #continuous-search στο Android.

Ακόμα σε αναζήτηση, το δεύτερο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε είναι “κάρτες” στη νέα καρτέλα που επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν με βάση το ιστορικό περιήγησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνδεδεμένοι στο Chrome.

“Αναζητάτε για το υπολογιστικό φύλλο φόρων που ανοίξατε χθες, αλλά δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο στην αναζήτηση του ιστορικού σας;”, ρωτά η Google.

“Οι κάρτες διευκολύνουν την επανεξέταση προηγούμενων δραστηριοτήτων ή εργασιών, όπως προγραμματισμός γεύματος, αγορά δώρου ή εργασία σε έγγραφο στο Google Drive.”

Η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενεργοποιώντας τη σημαία #ntp-modules ενός υπολογιστή.

Χρησιμοποιώντας συνταγές ως παράδειγμα- #ntp-recipe-task-module-η Google είπε ότι ένας χρήστης μπορεί να βρει  πρόσφατα επισκέψεις και σχετικές συνταγές όταν ανοίγουν μια νέα καρτέλα. Τα έγγραφα- #ntp-drive-module-θα πλοηγηθούν ξανά στα έγγραφα που άνοιξαν πρόσφατα στο Google Drive. Ομοίως, το καλάθι αγορών- ntp-chrome-cart-module- όταν υποστηρίζεται,  επιτρέπει στον χρήστη να συνεχίσει τις αγορές μέσω διαδικτύου από εκεί που σταμάτησε.

“Όταν απομακρύνεστε ή περιηγείστε σε άλλους ιστότοπους, μπορείτε να επιστρέψετε στα ανοιχτά καροτσάκια σας ανοίγοντας μια νέα καρτέλα”, προσθέτει το ιστολόγιο.

Η Google θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να επισημαίνουν και να μοιράζονται εισαγωγικά, με κάρτες προσφοράς.

“Θέλετε να μοιραστείτε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια από ένα άρθρο που διαβάζετε; Είναι εύκολο να το κάνετε με προσφορές καρτών στο Chrome”, δήλωσε η Google.

Αποκαλώντας το νέο πείραμα στο Android, η λειτουργία θα επιτρέψει στον χρήστη να δημιουργήσει μια τυποποιημένη εικόνα από το επιλεγμένο κείμενο. Μπορεί να δοκιμαστεί ενεργοποιώντας τη σημαία #webnotes-stylize σε τηλέφωνο ή tablet Android.

Μόλις ενεργοποιηθεί, ο χρήστης θα χρειαστεί απλώς να πατήσει παρατεταμένα ένα κομμάτι κειμένου για να το επισημάνει, να πατήσει κοινή χρήση και να επιλέξει ένα πρότυπο πατώντας δημιουργία κάρτας από το μενού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *