Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές Chromebook βασισμένους σε ARM

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές Chromebook βασισμένους σε ARM

Στο μέλλον, τα Chromebook ενδέχεται να τροφοδοτούνται από τους ίδιους τους επεξεργαστές της Google: Σύμφωνα με την Nikkei Asia, η εταιρεία αναπτύσσει εσωτερικούς επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές και ταμπλέτες Chrome OS. Δεν είναι μια τόσο παράξενη ιστορία, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε πρόσφατα το δικό του κινητό τσιπ που ονομάζεται Tensor και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα Pixel 6 και Pixel 6 Pro. Η Google προσέλαβε μηχανικούς τσιπ από όλο τον κόσμο για αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων ταλέντων από τους προμηθευτές της όπως η Intel και η Qualcomm. Η εταιρεία μπορεί επίσης να αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να εργαστεί σε επεξεργαστή για Chromebook, επίσης.

Ο Nikkei λέει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εμπνεύστηκε από την επιτυχία του αντιπάλου του όταν πρόκειται να αναπτύξει τα δικά του τσιπ για iPhone, iPad και, πιο πρόσφατα, υπολογιστές Mac. Τα πρώτα Mac και iPad Pros που τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή M1 της Apple κυκλοφόρησαν το 2020, ενώ τα πρώτα iMac με το τσιπ έγιναν διαθέσιμα νωρίτερα φέτος. Το τσιπ Chromebook της Google σε εξέλιξη βασίζεται σε σχέδια από το ARM της Softbank, όπως οι περισσότεροι επεξεργαστές για κινητά εκεί έξω. Χτίζοντας τον ίδιο τον επεξεργαστή, η εταιρεία θα μπορεί να τον προσαρμόζει ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της και να προσθέτει τις δικές της δυνατότητες. Θα μειώσει την εξάρτηση της Google από τρίτους προμηθευτές, με άλλα λόγια, επιτρέποντάς της να ελέγχει την παραγωγή όπως κρίνει σκόπιμο.

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τους επεξεργαστές που αναπτύσσει για τα Chromebooks το 2023, Nikkei λέει ο. Οι πρώτες συσκευές που τροφοδοτούνται από τα τσιπ θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες σύντομα μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *