Το Qualcomm aptX Lossless παρέχει ήχο ποιότητας CD μέσω Bluetooth

Το Qualcomm aptX Lossless παρέχει ήχο ποιότητας CD μέσω Bluetooth

Πριν από περίπου ένα χρόνο, αν θέλατε να μεταδώσετε κομμάτια ήχου χωρίς απώλειες στο τηλέφωνό σας, είχατε ουσιαστικά μια επιλογή: Tidal. Έχουν αλλάξει πολλά από τότε, με την Apple να διαθέτει πρόσφατα υποστήριξη για streaming χωρίς απώλειες τον Ιούνιο και το Spotify να υπόσχεται ότι θα κάνει το ίδιο αργότερα φέτος. Αλλά αν δεν είστε διατεθειμένοι να συνδέσετε ένα USB DAC στο τηλέφωνό σας, περισσότερες υπηρεσίες ροής που ανεβαίνουν στο Hi-Res bandwagon σας κάνει λίγο καλό, καθώς τα ακουστικά Bluetooth μπορούν να μεταδώσουν μόνο ήχο με απώλεια. Ευτυχώς, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Η Chipmaker Qualcomm προσθέτει μια νέα γεύση στον κωδικοποιητή aptX Bluetooth και είναι χωρίς απώλειες και , σε ιδανικές συνθήκες, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρέχει ροή ήχου 16-bit 44-bit kHz ποιότητας CD μέσω ασύρματης σύνδεσης. Η Qualcomm λέει ότι έκανε βελτιώσεις στην τεχνολογία Bluetooth High Speed ​​Link για να παρέχει την απαιτούμενη απόδοση δεδομένων που απαιτείται για τη ροή ασύρματου κομματιού χωρίς απώλειες, αλλά ο κωδικοποιητής μπορεί επίσης να συμπιέσει ένα σήμα σε ποιότητα 24-bit 96kHz για να διασφαλίσει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε διακοπές  . Επίσης  μπορείτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητη εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών ροής 16-bit 44,1kHz και 24-bit 96kHz, αν και ο κωδικοποιητής θα προεπιλεγεί αυτόματα στην πρώτη όταν εντοπίσει μια πηγή χωρίς απώλειες.  

Τα chipsets Snapdragon της Qualcomm συνοδεύονται από κωδικοποιητές aptX ενσωματωμένους. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο Android αγοράζετε στη Βόρεια Αμερική ή την Ευρώπη θα υποστηρίζει το πρότυπο. Όπως συμβαίνει με όλους τους κωδικοποιητές Bluetooth, δεν αρκεί μόνο το τηλέφωνο, το tablet ή ο υπολογιστής σας να υποστηρίζει την τεχνολογία. Χρειάζεστε επίσης ένα ζευγάρι συμβατά ακουστικά ή ακουστικά. Η Qualcomm λέει ότι οι πρώτες που θα υποστηρίξουν το aptX Lossless θα φτάσουν αργότερα φέτος.

Πριν από σήμερα, η πλησιέστερη πρόσβαση σε σύνδεση χωρίς απώλειες μέσω Bluetooth ήταν οι τεχνολογίες LDAC και  DSEE της Sony . Αυτά λειτουργούν καλά, αλλά και πάλι χρειάζεστε ένα ζευγάρι ακουστικά Sony για να επωφεληθείτε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *