Πώς μια διαφήμιση από τη Microsoft δημιούργησε προβλήματα στο μενού Έναρξη των Windows 11 και τη γραμμή εργασιών

Πώς μια διαφήμιση από τη Microsoft δημιούργησε προβλήματα στο μενού Έναρξη των Windows 11 και τη γραμμή εργασιών

Η Microsoft άρχισε να κάνει προωθητικές ειδοποιήσεις για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows 11 που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε έκδοση Beta, δείχνοντας ίσως πώς δεν μπορείτε πραγματικά να ξεφύγετε από τη διαφήμιση. Η προωθητική ενέργεια αφορούσε τη Microsoft να επιδεικνύει την ενσωμάτωση των Windows 11 με τις ομάδες. Ωστόσο, η διαφήμιση έφυγε από το μενού Έναρξη και η Γραμμή εργασιών δεν ανταποκρίθηκε εντελώς, δημιουργώντας προβλήματα στο κέλυφος της επιφάνειας εργασίας των Windows.

Η Microsoft αργότερα δημοσίευσε μια διόρθωση για όσους επηρεάστηκαν από το πρόβλημα. Η εταιρεία λέει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μια ανάπτυξη από την πλευρά του διακομιστή που κυκλοφόρησε στα Windows Insiders δοκιμάζοντας τα Windows 11.

Εάν επηρεαστήκατε από αυτό το ζήτημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω βήματα για να επιστρέψετε σε κατάσταση λειτουργίας στον υπολογιστή σας.

  • Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε το CTRL-ALT-DEL και επιλέξτε να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.
  • Βήμα 2: Επιλέξτε “Περισσότερες λεπτομέρειες” στο κάτω μέρος της Διαχείρισης εργασιών για να επεκτείνετε τη Διαχείριση εργασιών.
  • Βήμα 3: Μεταβείτε στο “Αρχείο” και επιλέξτε “Εκτέλεση νέας εργασίας”.
  • Βήμα 4: Πληκτρολογήστε “cmd” στο πεδίο “Άνοιγμα”.
  • Βήμα 5: Επικολλήστε τα ακόλουθα (όλα με έντονη γραφή):
    reg διαγραφή HKCU \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ IrisService /f && shutdown -r -t 0
  • Βήμα 6: Πατήστε enter και, στη συνέχεια, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να επανεκκινήσει. Μετά την επανεκκίνηση, όλα πρέπει να επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

Οι χρήστες των Windows 11 γρήγορα άρχισαν να δημοσιεύουν σχετικά με το ζήτημα και να μοιράζονται τις δικές τους λύσεις για να ξεπεράσουν το πρόβλημα στο Twitter και το Reddit. Οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες απενεργοποίησαν την ικανότητα του υπολογιστή να επικοινωνεί με τους διακομιστές της Microsoft.

Όπως ο Daniel Aleksandersen, προγραμματιστής του Edgedeflector, στο ιστολόγιο Ctrl ανακάλυψε ο,τι  το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα μικρό αρχείο που από ένα στοιχείο των Windows που ονομάζεται  IrisService. Το Iris είναι μέρος του Windows Spotlight που είναι υπεύθυνο για την ταπετσαρία Bing της ημέρας, προτάσεις κλειδώματος οθόνης και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια, το πρόβλημα περιορίστηκε σε ένα κλειδί μητρώου που περιείχε μια σειριακή πλατφόρμα JSON, που περιείχε μια διαφήμιση για τα Microsoft Teams. Τα μηνύματα και οι εικόνες στη διαφήμιση ήταν παρόμοια με το πλαίσιο που λαμβάνετε όταν ένας λογαριασμός Windows δεν έχει ήδη ρυθμιστεί με το Teams, γεγονός που τελικά προκάλεσε την κατάρρευση του κελύφους.

Τα Windows 11 θα αποσταλούν σε νέους και υπάρχοντες υπολογιστές από τις 5 Οκτωβρίου, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από τη Microsoft. Για πληροφορίες σχετικά με το αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει Windows 11 ή όχι, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο μας σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *