iOS 15: Πώς να σαρώσετε κείμενο σχεδόν οπουδήποτε

iOS 15: Πώς να σαρώσετε κείμενο σχεδόν οπουδήποτε

To Live Text είναι μία από τις αγαπημένες  νέες δυνατότητες στο iOS 15. Σας επιτρέπει να επιλέξετε και να αντιγράψετε κείμενο που βρίσκεται σχεδόν σε οποιαδήποτε εικόνα στην εφαρμογή Photos σας ή απευθείας στην εφαρμογή Camera.

Συνδέεται με αυτό το φοβερό νέο χαρακτηριστικό, η δυνατότητα χρήσης της κάμερας για σάρωση και εισαγωγή κειμένου σε σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή! Σοβαρά, εάν υπάρχει ένα τυπικό πεδίο εισαγωγής κειμένου iOS, μπορείτε να αλλάξετε το πληκτρολόγιό σας σε κάμερα και να εισάγετε κείμενο απευθείας από τον πραγματικό κόσμο με λίγα μόνο πατήματα. Ετσι δουλευει.

  1. Σε οποιοδήποτε πεδίο εισαγωγής κειμένου, πατήστε και σύρετε το δρομέα εκεί που θέλετε να πάει το καταγεγραμμένο κείμενο. Στη συνέχεια, πατήστε το για να εμφανιστούν οι επιλογές κειμένου (με τον ίδιο τρόπο που θα αντιγράψετε ή επικολλήσετε κείμενο).
  2. Θα δείτε μια νέα επιλογή στο μικρό αναδυόμενο παράθυρο: Σάρωση κειμένου (συνοδευόμενο από ένα μικρό εικονίδιο με αγκύλες με γραμμές μέσα του). Εάν το πεδίο εισαγωγής κειμένου εμφανίζει πολλές επιλογές, ενδέχεται να δείτε το εικονίδιο.
  3. Πατήστε Σάρωση κειμένου (ή το εικονίδιο) και η περιοχή του πληκτρολογίου θα αντικατασταθεί από μια κάμερα.
  4. Τώρα απλά στρέψτε την κάμερα σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σαρώσετε. Μπορεί να δείτε οδηγίες για να επιβραδύνετε την κίνηση της κάμερας εάν δεν είστε αρκετά σταθεροί. Θα δείτε κίτρινες αγκύλες γύρω από την περιοχή κειμένου που θα σαρωθούν.
  5. Μπορείτε τώρα να πατήσετε το Εισαγωγή κουμπίγια να εισαγάγετε όλο το κείμενο ή το μικρό κουμπί επιλογής κειμένου (οι γνωστές πλέον παρενθέσεις και γραμμές) στην κάτω δεξιά γωνία, εάν θέλετε να επιλέξετε συγκεκριμένο κείμενο.
  6. Εάν πατήσετε το κουμπί επιλογής κειμένου, η περιοχή κειμένου θα διευρυνθεί και θα παγώσει, ώστε να μπορείτε απλά να σύρετε το δάχτυλό σας στο κείμενο που θέλετε να επιλέξετε. Κάντε το και, στη συνέχεια, πατήστε Εισαγωγή για σάρωση μόνο σε αυτό το κείμενο.

Το κείμενο θα εισαχθεί ακριβώς εκεί που βρίσκεται ο δρομέας σας. Αυτό λειτουργεί σχεδόν σε κάθε εφαρμογή που έχει τυπικά πεδία εισαγωγής κειμένου – αν μπορείτε να επικολλήσετε κείμενο από το πρόχειρο, πιθανότατα μπορείτε να σαρώσετε κείμενο από τον πραγματικό κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *