Η Γερμανία θέλει τους κατασκευαστές τηλεφώνων να προσφέρουν 7 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας

Η Γερμανία θέλει τους κατασκευαστές τηλεφώνων να προσφέρουν 7 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας

Το τρέχον τηλέφωνό σας ενδέχεται να λάβει επιδιορθώσεις ασφαλείας για αρκετά χρόνια, τουλάχιστον εάν είσαστε στη Γερμανία. Υπάρχει μια αναφορά ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτήσει επτά χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και ανταλλακτικά για smartphones, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό είναι δύο χρόνια περισσότερο από μια πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής και θα έδινε ουσιαστικά στα τηλέφωνα έναν κύκλο υποστήριξης που μοιάζει με υπολογιστή.

Και οι δύο προτάσεις βρίσκονται αναπάντεχα αντιμέτωπες με pushback από τους κατασκευαστές. Η ομάδα υπεράσπισης της βιομηχανίας DigitalEurope (η οποία υπολογίζει την Apple, τη Google και τη Samsung ως μερικά από τα μέλη της) θέλει μια απαίτηση για μόλις τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και θέλει να περιορίσει τα ανταλλακτικά στις οθόνες και τις μπαταρίες και όχι τις κάμερες, τα ηχεία και άλλα εξαρτήματα που είναι δήθεν πιο αξιόπιστο.

Η DigitalEurope επιχειρηματολογεί αποτελεσματικά για το status quo, με άλλα λόγια. Ενώ η Apple παρέχει συνήθως πέντε χρόνια τακτικών ενημερώσεων λειτουργιών και ασφάλειας, πολλοί προμηθευτές Android σταματούν σε τρία ή λιγότερα. Η  Samsung έχει δεσμευτεί μόνο σε τέσσερα χρόνια  στις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας το 2021. Μερικά από αυτά έχουν υπαγορεύεται από την πολιτική ενημέρωση της Qualcomm,.

Αυτή η εκτεταμένη υποστήριξη μπορεί να γίνει κρίσιμη. Η πρόταση της ΕΕ, ενδεχομένως σε ισχύ έως το 2023, προορίζεται να βοηθήσει το περιβάλλον, επιτρέποντάς σας να κρατάτε τηλέφωνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα παρέμεναν προστατευμένοι και λειτουργικοί για περίπου διπλάσια από τα 2,5 έως 3,5 χρόνια που βλέπετε σήμερα.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των κινητών στο σύνολό τους. Λίγο περισσότερο από το 40 τοις εκατό των χρηστών Android τρέχουν 9.0 Pie ή παλαιότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα κοινής χρήσης StatCounter Αυγούστου 2021 – ένα μεγάλο μέρος των χρηστών κινητών συσκευών έχουν είτε σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας είτε πλησιάζει να τις χάσει. Μεγαλύτερες περίοδοι υποστήριξης θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους επιτιθέμενους να στοχεύσουν παλιά τηλέφωνα που προς το παρόν έχουν μείνει μόνιμα ευάλωτα σε εκμεταλλεύσεις που έχουν επιδιορθωθεί σε νεότερο λογισμικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *