Η Xiaomi κυκλοφορεί τα δικά της έξυπνα γυαλιά

Η Xiaomi κυκλοφορεί τα δικά της έξυπνα γυαλιά

Η Xiaomi προκαλεί το Facebook στα wearables  λανσάροντας τα δικά της έξυπνα γυαλιά. Η συσκευή δεν θα είναι ικανή μόνο για λήψη φωτογραφιών, αλλά και για εμφάνιση μηνυμάτων και ειδοποιήσεων, κλήσεων, παροχής πλοήγησης και μετάφρασης κειμένου σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια σας. Όπως το Facebook, έτσι και η Xiaomi δίνει έμφαση στην ελαφρότητα της συσκευής παρά τα χαρακτηριστικά της. Στα 51 γραμμάρια, όμως, είναι λίγο πιο βαρύ από τα Ray-Ban Stories του κοινωνικού δικτύου. Επιπλέον, τα γυαλιά έχουν επίσης μια ενδεικτική λυχνία που δείχνει πότε χρησιμοποιείται η κάμερα 5 megapixel.

Τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi τροφοδοτούνται από τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM και λειτουργούν με Android. Χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία απεικόνισης MicroLED, η οποία είναι γνωστή για την υψηλότερη φωτεινότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την OLED. Η εταιρεία λέει ότι η τεχνολογία έχει μια απλούστερη δομή που της επέτρεψε να δημιουργήσει μια συμπαγή οθόνη με μεμονωμένα pixel μεγέθους 4μm. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να δείτε τις εικόνες που λαμβάνετε σε χρώμα – η Xiaomi λέει ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια λύση μονόχρωμης οθόνης “για να επιτρέψει αρκετό φως να περάσει από περίπλοκες οπτικές δομές”.

Η εταιρεία εξηγεί:

“Η δομή του πλέγματος χαραγμένη στην εσωτερική επιφάνεια του φακού επιτρέπει στο φως να διαθλάται με μοναδικό τρόπο, κατευθύνοντάς το με ασφάλεια στο ανθρώπινο μάτι. Η διαδικασία διάθλασης περιλαμβάνει αναπήδηση των ακτίνων φωτός αμέτρητες φορές, επιτρέποντας στο ανθρώπινο μάτι να δει μια ολοκληρωμένη εικόνα και αυξάνοντας σημαντικά τη χρηστικότητα κατά τη χρήση. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε έναν φακό, αντί να χρησιμοποιούν περίπλοκα συστήματα πολλαπλών φακών, καθρέφτες ή μισούς καθρέφτες όπως κάνουν κάποια άλλα προϊόντα. “

Τα έξυπνα γυαλιά  δεν θα είναι μόνο μια δεύτερη οθόνη για το τηλέφωνό σας, σύμφωνα με την Xiaomi. Είναι ανεξάρτητα ικανά για πολλά πράγματα, όπως η επιλογή των πιο σημαντικών ειδοποιήσεων που θα σας δείξει, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συναγερμών σπιτιού και των μηνυμάτων από σημαντικές επαφές. Η δυνατότητα πλοήγησης της συσκευής μπορεί να εμφανίσει χάρτες και οδηγίες μπροστά στα μάτια σας. Μπορεί επίσης να σας δείξει τον αριθμό εκείνου που καλεί αυτήν τη στιγμή το τηλέφωνό σας και μπορείτε να πάρετε την κλήση χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο και τα ηχεία των έξυπνων γυαλιών.

Αυτό το μικρόφωνο θα μπορεί επίσης να ανιχνεύει ομιλία, τον οποίο ο ιδιόκτητος αλγόριθμος μετάφρασης της Xiaomi μπορεί να μεταφράσει σε πραγματικό χρόνο. Η λειτουργία μετάφρασης των γυαλιών λειτουργεί επίσης σε γραπτό κείμενο και κείμενο σε φωτογραφίες που καταγράφει μέσω της κάμεράς του. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας για τα γυαλιά, αλλά θα σας ενημερώσουμε όταν το κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *