Microsoft: Η λειτουργία των Windows 11 σε M1 Mac δεν είναι ένα πιθανό  σενάριο

Microsoft: Η λειτουργία των Windows 11 σε M1 Mac δεν είναι ένα πιθανό σενάριο

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Parallels ανακοίνωσε ότι το λογισμικό της Desktop 17 υποστηρίζει την εκτέλεση των Windows 11 τόσο σε Intel όσο και σε M1 Mac. Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να προσομοιώσουν μόνο την παραλλαγή των Windows σε ARM του λειτουργικού συστήματος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσουν τα Windows σε ARM σε λογισμικό εικονικοποίησης όπως το Parallels, πρέπει να πάρετε και να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό αρχείο σκληρού δίσκου από μια έκδοση Windows Insider Preview.

Τούτου λεχθέντος, σε μια δήλωση που εκδόθηκε πρόσφατα στο The Register, ένας εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι η εκτέλεση των Windows 11 σε συσκευές M1 Mac δεν είναι “υποστηριζόμενο σενάριο”. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα μέσω του Parallels σε M1 Mac, εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, η Microsoft δεν είναι υπεύθυνη για την παροχή λύσης ή επιδιόρθωσης. Επιπλέον, εάν κάποια στιγμή στο μέλλον, η Microsoft κάνει αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα που καθιστά αδύνατη αυτήν την εικονικοποίηση, τα άτομα που πλήρωσαν για λογισμικό όπως το Parallels Desktop θα μείνουν εν ψυχρώ.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία αυτής της προειδοποίησης καθώς το Windows 11 Dev Channel δημιουργεί πρόσφατα τα λάθη που σχετίζονται με τη συμβατότητα υλικού σε Mac M1, και παρόλο που η Parallels μπόρεσε να ενημερώσει το λογισμικό της για να επιλύσει το πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρξει μελλοντικό σενάριο όπου μια γρήγορη λύση δεν είναι δυνατή. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Thurrott λέει ότι μια πηγή του είπε ότι τα Windows στο ARM για M1 Mac θα υποστηρίζονταν επίσημα από τη Microsoft τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αυτό φαίνεται πολύ απίθανο να συμβεί τώρα, υπό το φως της πρόσφατης δήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *