Νέα διαρροή υποδηλώνει ότι το Exynos 2200 θα διαθέτει μεγάλη ταχύτητα εκκίνησης

Νέα διαρροή υποδηλώνει ότι το Exynos 2200 θα διαθέτει μεγάλη ταχύτητα εκκίνησης

Το chipset Exynos 2200 της Samsung έχει κάνει μερικές εμφανίσεις σε δημοφιλείς πλατφόρμες συγκριτικής αξιολόγησης. Ωστόσο, η εμφάνιση του Geekbench ήταν αρκετά κάτω από τις προσδοκίες. Ευτυχώς, τα κατάφερε πολύ καλύτερα στο  GFXBench. Τώρα, μια νέα διαρροή μπορεί να μειώνει την ταχύτητα του ρολογιού του Exynos 2200 αλλά αφήνει μερικές βασικές λεπτομέρειες. Η διαρροή μας λέει επίσης ότι το δείγμα Exynos 2200 που βρέθηκε στο Geekbench λειτουργούσε με μειωμένες ταχύτητες.

Ο πολυτελής διαρρέων Ice Universe μόλις αποκάλυψε ότι το Exynos 2200 θα έχει τρία συμπλέγματα CPU. Ο «πρωταρχικός» πυρήνας Cortex-X2 θα έχει χρονισμό στα 2,9 GHz. Το επόμενο σύμπλεγμα θα έχει τρεις πυρήνες που λειτουργούν στα 2,8 GHz και ο τελευταίος θα έχει τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στα 2,2 GHz. Παρόλο που δεν αναφέρεται ρητά, ο πρώτος θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα τους νέους πυρήνες Cortex-A710 της ARM και ο δεύτερος Cortex-A510.

Το Ice Universe προσθέτει επίσης ότι η συγκεκριμένη διαμόρφωση θα είναι αποκλειστική για το Galaxy S22 Ultra. Τα Galaxy S22 και Galaxy S22+ θα μπορούσαν να διαμορφωθούν διαφορετικά.

Η GPU AMD του Exynos 2200 θα φουντώνει γρήγορα

Έχουμε δει την GPU που τροφοδοτείται από AMD Radeon στο Exynos 2200 να κυριαρχεί στον ανταγωνισμό πολλές φορές τώρα, πιθανότατα επειδή είναι χρονισμένος στα εντυπωσιακά 1.250 MHz. Για να θέσουμε τα πράγματα σε προοπτική, αυτό είναι σχεδόν όσο το Nvidia GeForce GTX 1050 Ti επιτραπέζιου επιπέδου. Αυτές οι πληροφορίες συμφωνούν με μια προηγούμενη αναφορά που μας έλεγε ότι η GPU θα λειτουργούσε στα 1.300 MHz.

Ενώ οι προδιαγραφές του Exynos 2200 φαίνονται καλές στο χαρτί, η ψύξη θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η κυκλοφορία της AMD GPU αναβλήθηκε κατά ένα χρόνο λόγω κακών θερμικών αποτελεσμάτων. Αυτό μπορεί να μην συμβεί ξανά, αλλά το τελικό προϊόν θα μπορούσε να τρελαθεί λίγο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία υπό έλεγχο. Ως επί το πλείστον, η GPU θα μπορούσε ακόμα να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την CPU.

Η Samsung αγωνίζεται εδώ και καιρό να διατηρήσει τα τσιπ της κρύα και το Exynos 2200 θα μπορούσε να αποδειχθεί η πιο τρομακτική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία μέχρι τώρα. Αν το κάνει, το Exynos 2200 έχει τη δυνατότητα να είναι το πιο ισχυρό Android SoC της γενιάς. κάτι που θα βοηθήσει τη Samsung να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχασε με τα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *