Η Samsung ξεκινά την κατασκευή OLED οθονών 14 ιντσών 90Hz

Η Samsung ξεκινά την κατασκευή OLED οθονών 14 ιντσών 90Hz

Η Samsung ξεκίνησε την κατασκευή OLED οθονών 90Hz που θα χρησιμοποιηθούν στους  φορητούς υπολογιστές ASUS . Τα πάνελ 14 ιντσών, 2,880 x 1,800 16:10 καθυστέρησαν σημαντικά, καθώς η Samsung είπε ότι θα έφταναν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους όταν για πρώτη φορά παρουσίασε την τεχνολογία. 

Η πρόσθετη ταχύτητα σε σύγκριση με τα πάνελ OLED 60Hz τα καθιστά αυτά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για παιχνίδια. Η Samsung σημειώνει ότι η τεχνολογία OLED δημιουργεί λιγότερη θόλωση στην κίνηση από τα πάνελ LCD και ισχυρίζεται ότι θα δείτε πιο καθαρή κίνηση σε μια οθόνη OLED 90Hz από ό, τι σε ένα μοντέλο LCD 120Hz. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σχετικά έντονο παιχνίδι σε μια οθόνη που δεν είναι τόσο επιβαρυντική για τη GPU του υπολογιστή σας.

Οι οθόνες OLED προσφέρουν επίσης καλύτερο χρώμα, με 100 % κάλυψη DCI-P3 που καλύπτει τα περισσότερα μοντέλα LCD. Προσφέρουν επίσης βαθύτερα μαύρα, γρηγορότερους χρόνους απόκρισης και καλύτερες γωνίες θέασης. Το μειονέκτημα σε σύγκριση με τις οθόνες LCD είναι η έλλειψη φωτεινότητας και η χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση κατά την προβολή φωτεινού περιεχομένου. Οι οθόνες πρόκειται να φτάσουν στα μοντέλα Zenbook 14X Pro και Vivobook Pro 14X της ASUS που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Samsung προμηθεύει επίσης τα πάνελ 16 ιντσών 4K 60Hz που χρησιμοποιούνται στο ASUS ProArt Studio OLED και σε άλλα μοντέλα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *