To Twitter θα πληρώσει πάνω από $ 800 εκατομμύρια για να  διευθετήσει μια μήνυση

To Twitter θα πληρώσει πάνω από $ 800 εκατομμύρια για να διευθετήσει μια μήνυση

Το Twitter συμφώνησε να πληρώσει 809.500.000 $ για να διευθετήσει μια  συλλογική αγωγή που κατατέθηκε από τους μετόχους το 2016. Οι επενδυτές ισχυρίστηκαν ότι το Twitter καλυφθεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ τα στελέχη συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO Dick Costolo και Οι συνιδρυτές Evan Williams και Jack Dorsey (ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος) πούλησαν μετοχές «για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εσωτερικά κέρδη».

Οι ενάγοντες δήλωσαν ότι το Twitter παρακολουθούσε τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες (DAU) ως τη βασική μέτρηση για την αφοσίωση στις αρχές του 2015, αλλά εξακολουθούσε να αναφέρει μηνιαία ενεργά στοιχεία χρηστών. Η μέτρηση DAU έδειξε ότι  η αξία του μειώθηκε ή παρέμεινε σταθερός, σύμφωνα με τη μήνυση.

Το Twitter αναφέρει ότι ο προτεινόμενος διακανονισμός, τον οποίο το δικαστήριο δεν έχει ακόμη εγκρίνει, «επιλύει όλες τις αξιώσεις που διατυπώνονται κατά του Twitter και των άλλων κατηγορουμένων χωρίς καμία παραδοχή, παραχώρηση ή διαπίστωση οποιουδήποτε σφάλματος, ευθύνης ή αδικήματος από την εταιρεία ή οποιονδήποτε κατηγορούμενο». Το Twitter και όλα τα άτομα που αναφέρονται ως κατηγορούμενοι στην αγωγή έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση. Η αγωγή κατηγόρησε το Twitter και τα στελέχη ότι παραβίασαν τον νόμο για την ανταλλαγή τίτλων του 1934.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μετρητά για τον διακανονισμό. Αναμένεται να πληρώσει το ποσό μέχρι το τέλος του έτους.

Στην αναφορά των κερδών του  για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 , το Twitter άρχισε να αναφέρει τους μέσους ημερήσιους ενεργούς χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (mDAU). Είπε ότι ήταν η μόνη μέτρηση αφοσίωσης που θα αποκάλυπτε στους επενδυτές στο μέλλον, εν μέρει επειδή είναι μια πιο ακριβής αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο κερδίζει χρήματα από τους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *