Η οθόνη 120Hz του iPhone 13 Pro περιορίζει ορισμένες κινούμενες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών στα 60Hz

Η οθόνη 120Hz του iPhone 13 Pro περιορίζει ορισμένες κινούμενες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών στα 60Hz

Με τα φετινά iPhone 13 Pro και Pro Max, η Apple έφερε τελικά την τεχνολογία εμφάνισης ProMotion από το iPad Pro σε ορισμένα τηλέφωνά της. Η λειτουργία επιτρέπει στα νέα iPhone υψηλής τεχνολογίας να ανανεώνουν το περιεχόμενο της οθόνης έως και 120 φορές ανά δευτερόλεπτο, δημιουργώντας έτσι μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία διεπαφής. Το αποτέλεσμα είναι πιο αισθητό κατά την κύλιση, αλλά σχεδόν κάθε πτυχή ενός UI μπορεί να επωφεληθεί από έναν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι το iPhone 13 Pro και το Pro Max περιορίζουν τις οθόνες ProMotion σε ένα αξιοσημείωτο πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες  ,τα τηλέφωνα σε κάποιες  εφαρμογές τρίτων επιστρέφουν τη συχνότητα στα 60Hz. Η κύλιση και οι μεταβάσεις σε πλήρη οθόνη γίνονται όπως αναμένεται, αλλά άλλες κινήσεις όχι. Το αποτέλεσμα είναι προφανώς ενοχλητικό. Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ότι δεν είναι κάτι που θα δείτε όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε λογισμικό από την Apple. Το iPhone 13 Pro και το Pro Max δεν επιβάλλουν τον ίδιο περιορισμό στις εφαρμογές της εταιρείας.

Αυτό που κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα μπερδεμένη είναι ότι το iPad Pro δεν έχει παρόμοιο όριο. Αντιμετωπίζει τις εφαρμογές πρώτου και τρίτου μέρους εξίσου από τότε που κυκλοφόρησε το 2017. Μια πηγή είπε ότι η εφαρμογή του iPhone μπορεί να έχει σχέση με τις εκτιμήσεις για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τουλάχιστον, ο κώδικας στο iOS 15 υποδηλώνει ότι ο περιορισμός δεν είναι σφάλμα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *