Η Apple κάνει τους παίκτες του Fortnite να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν οι προσφυγές

Η Apple κάνει τους παίκτες του Fortnite να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν οι προσφυγές

Οι οπαδοί του Fortnite που ελπίζουν να επιστρέψει  το παιχνίδι στις συσκευές της Apple μπορεί να περιμένουν πολύ καιρό. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Epic Games, Τιμ Σουίνι, η Apple τοποθέτηση το δημοφιλές παιχνίδι σε μαύρη λίστα μέχρι να οριστικοποιηθούν όλες οι προσφυγές στο δικαστήριο. Η εισαγωγική περίληψη της Epic Games στην έφεσή της αναμένεται στις 12 Δεκεμβρίου και η Apple θα καταθέσει στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε έντονη διαμάχη από τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Τα παιχνίδια της Epic προσπάθησαν να ξεπεράσουν την αμοιβή 30 τοις εκατό της Apple σε ορισμένες αγορές εντός εφαρμογής, αναπτύσσοντας το δικό της σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής. Η Apple αντιμετωπίζει επίσης ένα πλήθος άλλων νομικών και κανονιστικών προκλήσεων λόγω των κανόνων που επιβάλλει στους κατασκευαστές παιχνιδιών.

Ο Σουίνι ανέβασε ένα post στο Twitter την Τρίτη για να εκφράσει τη γνώμη του αφού ενημερώθηκε για την απόφαση της Apple να απαγορεύσει το Fortnite μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι προσφυγές.

Οι προγραμματιστές επέκριναν τις προμήθειες 15-30 % της Apple με κάποιους να πιστεύουν ότι η διαδικασία δεν είναι διαφανής και συχνά απρόβλεπτη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας αμερικανικός ομοσπονδιακός δικαστής ακύρωσε μερικούς από τους κανόνες της Apple App Store που επέτρεπαν σε έναν άλλο προγραμματιστή να χρησιμοποιήσει ένα εξωτερικό σύστημα πληρωμών. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μικρή νίκη για τα Epic Games.

Προς το παρόν, οι θαυμαστές του Fortnite ίσως χρειαστεί να περιμένουν έως και πέντε χρόνια για να παίξουν το παιχνίδι σε συσκευές Apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *