Οι πιο προσιτές μητρικές Alder Lake-S πιθανότατα δεν θα έρθουν πριν από το 2022 .

Οι πιο προσιτές μητρικές Alder Lake-S πιθανότατα δεν θα έρθουν πριν από το 2022 .

Η  Alder Lake της Intel είναι η επερχόμενη οικογένεια επεξεργαστών Core της εταιρείας και τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν πολλές διαρροές απόδοσης για την της ναυαρχίδα   Core i9-12900K Alder Lake-S SKU. Φημολογείται ότι το Alder Lake-S θα παρουσιαστεί στις 19 Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Intel, καθώς και οι συνεργάτες της στη μητρική πλακέτα, πιθανότατα δοκιμάζουν, επικυρώνουν και πιστοποιούν αυτά τα μέρη.

Σήμερα το VideoCardz εντόπισε πολλαπλές εγγραφές chipset με σειρά LGA1700 με σειρά 600 που θα συνοδεύουν τους επεξεργαστές Alder Lake-S της Intel. Είναι:

  • H670
  • B660
  • H610

και θα αποτελέσουν τις πιο προσιτές επιλογές mainstream και αρχικού επιπέδου LGA1700 σε αντίθεση με το κορυφαίο chipset Z690.

Intel H670 B660 H610 chipset filing at EEC

Είναι ενδιαφέρον ότι οι καταχωρήσεις είναι πολύ φρέσκες και έχουν γίνει από την ίδια την Intel, πράγμα που σημαίνει ότι οι μητρικές πλακέτες που βασίζονται σε αυτά τα chipsets είναι πιθανότατα ακόμα μακριά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διαρροές chipset και μητρικής πλακέτας όταν είναι πιο κοντά στην κυκλοφορία αφορούν γενικά έναν ή περισσότερους συνεργάτες προμηθευτή της Intel ή της AMD αντί των ίδιων των εταιρειών.

Αυτό δίνει περισσότερη αξιοπιστία σε μια προηγούμενη έκθεση που ισχυριζόταν ότι τα σχέδια της Intel για το λανσάρισμα Alder Lake-S αφορούν μόνο τις κορυφαίες μητρικές με βάση το Z690. Η έκθεση πρόσθεσε επίσης ότι αυτές οι πιο προσιτές πλακέτες που βασίζονται σε chipset προορίζονται για το CES το επόμενο έτος.

Παρόλο που αυτό είναι κερδοσκοπικό, οι μητρικές H670, B660 και H610 θα έχουν επίσης επιλογές DDR4 και DDR5, όπως εντοπίστηκαν  σε άλλη διαρροή  που περιέχει τη δυναμική σειρά μητρικών καρτών της Gigabyte Z690

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *