Πώς και πότε γίνεται αναβάθμιση σε Windows 11

Πώς και πότε γίνεται αναβάθμιση σε Windows 11

Τα Windows 11 είναι εδώ και η Microsoft έχει αναφέρει λεπτομερώς πώς θα λειτουργήσει η σταδιακή διάθεση. Τα πρώτα συστήματα που απέκτησαν το λειτουργικό σύστημα είναι νέες συσκευές στις οποίες είναι προφορτωμένο. Ξεκινώντας από τις 5 Οκτωβρίου, η Microsoft θα προσφέρει αρχικά τη δωρεάν αναβάθμιση σε νέους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και tablet που κυκλοφορούν με Windows 10.

Στη συνέχεια, η Microsoft λέει ότι θα εξετάσει την επιλεξιμότητα υλικού, τις μετρήσεις αξιοπιστίας και άλλους παράγοντες σε υπάρχουσες συσκευές Windows 10 για να καθορίσει πότε προσφέρουν το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα μέσω του Windows Update. Είναι μια παρόμοια προσέγγιση για το πώς η εταιρεία χειρίστηκε τις ενημερώσεις δυνατοτήτων των Windows 10 όλα αυτά τα χρόνια. Μπορείτε να μάθετε εάν η συσκευή σας είναι συμβατή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PC Health Check.

Η Microsoft θα σας ενημερώσει όταν τα Windows 11 είναι έτοιμα για το σύστημά σας μέσω της σελίδας Ρυθμίσεις του Windows Update ή όταν ελέγχετε για ενημερώσεις. Ωστόσο, μπορεί να περιμένετε. Η εταιρεία αναμένει να προσφέρει την αναβάθμιση σε όλες τις κατάλληλες συσκευές Windows 10 έως τα μέσα του 2022.

Το Windows Update είναι η προτεινόμενη μέθοδος αναβάθμισης των Windows 11 της Microsoft και πιθανώς η πιο εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα μη αυτόματα, εάν προτιμάτε. Μπορείτε να κατεβάσετε τον Βοηθό εγκατάστασης ή να χρησιμοποιήσετε εγκατάσταση ISO.

Η Microsoft δεν συνιστά την εγκατάσταση των Windows 11 σε συσκευές που δεν πληρούν τις απαιτήσεις συστήματος, αλλά θα εξακολουθείτε να μπορείτε να το κάνετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδέχεται να μην λαμβάνετε ενημερώσεις των Windows 11 σε υπολογιστές με μη υποστηριζόμενους επεξεργαστές.

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να κάνετε τη μετάβαση στα Windows 11, είναι ίσως καλύτερο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας πρώτα. Το λειτουργικό σύστημα είναι πιθανό να είναι σταθερό σε αυτό το σημείο, αλλά δεν αξίζει να ρισκάρετε ότι κάτι θα πάει στραβά και θα σας κάνει να χάσετε σημαντικά δεδομένα. 

Εν τω μεταξύ, η Microsoft λέει ότι σήμερα σηματοδοτεί την έναρξη του 24μηνου κύκλου ζωής για τις εκδόσεις Windows 11 Home και Pro, καθώς και την αρχή 36 μηνών υποστήριξης εξυπηρέτησης για τις εκδόσεις Enterprise και Education.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *