Πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια λογαριασμοί του Facebook πιθανόν να πωληθούν σε φόρουμ χάκερ

Πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια λογαριασμοί του Facebook πιθανόν να πωληθούν σε φόρουμ χάκερ

Σύμφωνα με έκθεση της Privacy Affairs, ένας χάκερ πουλάει τις ιδιωτικές πληροφορίες περισσότερων από 1,5 δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook. Τα δεδομένα υποτίθεται ότι είχαν κλαπεί σε ένα hack στο παρελθόν φέτος και δεν έχουν καμία σχέση με την διακοπή που υπέστη το Facebook τη Δευτέρα.

Το άτομο που ισχυρίζεται ότι έχει τα δεδομένα είπε ότι οι εγγραφές διαγράφηκαν από το Facebook φέτος και ότι το 100% των αρχείων περιέχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου. Ο εν λόγω χρήστης έχει λάβει πολλά αιτήματα για δείγματα από άλλους στον ιστότοπο και δίνει 100 εγγραφές σε όσους ζητούν να κάνουν προεπισκόπηση των δεδομένων. Μερικοί από τους ανθρώπους που σχολιάζουν το νήμα έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την προσφορά, αλλά η αρχική αφίσα έχει πει ότι θα υποβάλει κριτική μόλις κάποιος αγοράσει τα δεδομένα.

Τα πεδία που περιλαμβάνονται είναι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα, αναγνωριστικά χρήστη, τοποθεσία, φύλο, αριθμοί τηλεφώνου και πόλεις. Ευτυχώς, δεν έχουν κλαπεί κωδικοί πρόσβασης, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους να αναθεωρήσουν τις ρυθμίσεις τους στο Facebook για να διασφαλίσουν ότι τα στοιχεία τους δεν είναι δημόσια, καθώς ο καθένας μπορεί να τα αρπάξει και να τα πουλήσει.

Μετά την αρχική αναφορά, το Privacy Affairs δημοσίευσε μια ενημέρωση στις ειδήσεις που ανέφερε ότι ένας χρήστης του φόρουμ ανέφερε ότι πλήρωσε τον πωλητή αλλά δεν είχε λάβει τα δεδομένα σε αντάλλαγμα, ελπίζουμε ότι θα παραμείνει έτσι. Όσον αφορά τα δείγματα, αυτά λέγεται ότι περιέχουν αυθεντικά δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *