Η Microsoft ξεκινά την κυκλοφορία των Windows 11 σε ολόκληρο τον κόσμο

Η Microsoft ξεκινά την κυκλοφορία των Windows 11 σε ολόκληρο τον κόσμο

Τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του επιτραπέζιου λειτουργικού συστήματος της Microsoft άρχισε επίσημα να κυκλοφορεί σήμερα. Τα Windows 11 θα είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για χρήστες Windows 10 με κατάλληλους υπολογιστές, αλλά επίσης αποστέλλονται σήμερα σε νέους υπολογιστές από τη Microsoft και τους διάφορους συνεργάτες υλικού της, συμπεριλαμβανομένων των Asus, HP και Lenovo.

“Τα Windows είναι μια κινητήρια δύναμη για την καινοτομία. Είναι μια διαρκής πλατφόρμα για τον καθένα από εμάς. Και το σπίτι του για πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους, να ζήσουν τα όνειρά τους και να συνδεθούν με τους ανθρώπους που αγαπούν”, έγραψε το Chief Product της Microsoft. Αξιωματικός Panos Panay. Τα Windows 11 είναι η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησε υπό την ηγεσία του Panay και ο σχεδιαστής του Surface τόνισε ότι τα Windows 11 θα πρέπει να είναι μια πραγματικά μεταμορφωτική εμπειρία για τους χρήστες υπολογιστών.

“Για να κατανοήσετε πλήρως τη μαγεία των Windows 11 πρέπει να αποκτήσετε στα χέρια σου. Τα υπέροχα γραφικά, οι ήχοι και τα κινούμενα σχέδια των Windows 11 μαζί με το καινοτόμο και όμορφο υλικό από τους συνεργάτες μας και το Surface παρέχουν μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη », εξήγησε ο Panay.

Υπάρχει σίγουρα μια αίσθηση νεωτερικότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια που προέρχεται από τα Windows 11, αλλά ορισμένες αλλαγές μπορεί να είναι αρκετά αμφιλεγόμενες. Το μενού Έναρξη έχει επανασχεδιαστεί για να παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε καρφιτσωμένες εφαρμογές και προτεινόμενα έγγραφα και η γραμμή εργασιών είναι τώρα κεντρικά τοποθετημένη από προεπιλογή. Η γραμμή εργασιών έχει επίσης καλωσορίσει ένα νέο μενού Widgets και μια εφαρμογή συνομιλίας που υποστηρίζεται από το Microsoft Teams, αν και οι δύο δυνατότητες μπορούν να κρυφτούν.

Για ισχυρούς χρήστες, τα Windows 11 εισάγουν καλύτερες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών με Snap Layouts και Groups, οι οποίες μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οθόνης σας. Η Microsoft έχει επίσης εισαγάγει νέες δυνατότητες προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης φωνητικής πληκτρολόγησης, με το λειτουργικό σύστημα να είναι πλέον σε θέση να στικτίζει αυτόματα προτάσεις για εσάς.

Για τους παίκτες, τα Windows 11 θα πρέπει επίσης να είναι μια συναρπαστική αναβάθμιση για τους παίκτες με νέες δυνατότητες όπως το Auto HDR και το ίδιο DirectStorage API που έκανε το ντεμπούτο του στις κονσόλες Xbox Series X | S. Εάν δεν παίζετε παιχνίδια αλλά έχετε υπολογιστή με οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, τα Windows 11 εισάγουν επίσης μια νέα λειτουργία Dynamic Refresh Rate που θα προσαρμόζει αυτόματα το ρυθμό ανανέωσης ανάλογα με το τι κάνετε στον υπολογιστή σας.

Τα Windows 11 εισάγουν επίσης ένα νέο Microsoft Store που θα πρέπει επιτέλους να λάβει καλύτερη υποστήριξη από προγραμματιστές εφαρμογών. Πράγματι, το νέο Store μπορεί τώρα να καλωσορίσει όλους τους τύπους εφαρμογών των Windows, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων εφαρμογών τρίτων και η Microsoft θα επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών να διατηρήσουν όλα τα έσοδα από εφαρμογές χρησιμοποιώντας τα δικά τους συστήματα πληρωμών. Ωστόσο, αυτοί οι νέοι όροι φιλικοί για προγραμματιστές δεν θα ισχύουν για παιχνίδια υπολογιστών που διατίθενται στο Microsoft Store.

Εάν τα Windows 11 πρέπει να είναι μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση για τους περισσότερους χρήστες των Windows, θα πρέπει επίσης να είναι μια αμφιλεγόμενη έκδοση, καθώς πολλοί χρήστες των Windows 10 πιθανότατα θα μείνουν στο περιθώριο. Πράγματι, η Microsoft επέλεξε πολύ αυστηρές ελάχιστες απαιτήσεις που περιλαμβάνουν σύγχρονο επεξεργαστή και μητρική πλακέτα με δυνατότητα Secure Boot με τσιπ TPM 2.0, αλλά ορισμένοι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να μπλέξουν με τις ρυθμίσεις UEFI για να κάνουν τους υπολογιστές τους κατάλληλους για δωρεάν αναβάθμιση των Windows 11.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *