Η Samsung λέει ότι η ανίχνευση ακτίνων έρχεται στα παιχνίδια για κινητά με το Exynos 2200

Η Samsung λέει ότι η ανίχνευση ακτίνων έρχεται στα παιχνίδια για κινητά με το Exynos 2200

Η επιταχυνόμενη υλική ανίχνευση ακτίνων εμφανίστηκε σε επιτραπέζιες GPU πριν από μερικά χρόνια, είναι μέρος της τρέχουσας γενιάς κονσόλων και θα κυκλοφορήσει στα smartphone το επόμενο έτος-η επερχόμενη GPU Exynos 2200 της Samsung βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 2 της AMD και θα διατηρήσει την υποστήριξη ανίχνευσης ακτίνων των επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών GPU.

Το Ray tracing είναι μια φυσική ακριβής προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο το φως αναπηδά από τα αντικείμενα, έτσι δημιουργεί πολύ πιο ρεαλιστικές αντανακλάσεις αλλά και πιο φωτορεαλιστικό φωτισμό και σκιές σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο φωτισμού Τρισδιάστατα μοντέλα. Ωστόσο, η ανίχνευση ακτίνων είναι υπολογιστικά δαπανηρή, οπότε η χρήση της σε παιχνίδια απαιτεί υποστήριξη υλικού για να επιτευχθεί απόδοση σε πραγματικό χρόνο.

Η GPU θα υποστηρίζει επίσης Variable Rate Shading, η οποία της επιτρέπει να αποδίδει ορισμένα αντικείμενα (π.χ. τον χαρακτήρα του παίκτη) με υψηλότερη ποιότητα από άλλα (π.χ. υπολογισμοί υφής και χρώματος για το παρασκήνιο σε ανάλυση τριμήνου).

Ray tracing simulates how real light behaves

Η GPU Exynos 2200 αναμένεται να είναι έως και 30% ταχύτερη από την τρέχουσα κορυφαία GPU του Mali, η οποία θα πρέπει να την βάλει ελαφρώς μπροστά από το επερχόμενο Mali-G710 επίσης. Η τελική απόδοση θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα ρολογιού που η Samsung είναι σε θέση να επιτύχει με τον τελικό σχεδιασμό τσιπ.

Το RDNA 2 χρησιμοποιείται στις κάρτες γραφικών Radeon RX 6000, στις κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Series S/X (με ορισμένες τροποποιήσεις), στο APU στο Steam Deck και ενεργοποιεί ακόμη και το σύστημα ψυχαγωγίας των νέων αυτοκινήτων Tesla Model S και X.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *