Η IBM θα αναστείλει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους. Τι γίνεται με άλλους ομοσπονδιακούς εργολάβους;

Η IBM θα αναστείλει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους. Τι γίνεται με άλλους ομοσπονδιακούς εργολάβους;

Η IBM θα αναστείλει και θα σταματήσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της που αρνούνται τον εμβολιασμό, ανέφερε την Πέμπτη το CNBC .

Ο γίγαντας υλικού με έδρα τη Νέα Υόρκη δήλωσε στο CNBC ότι θα ζυγίσει ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις για τους υπαλλήλους που τα ζητούν. Η άδεια άνευ αποδοχών δεν τερματίζεται, είπε η εταιρεία  : Οι εργαζόμενοι σε άδεια εξακολουθούν να εργάζονται και να έχουν πρόσβαση σε παροχές.

Αλλά η εταιρεία λαμβάνει τις οδηγίες του περασμένου μήνα σοβαρά υπόψη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

“Ως ομοσπονδιακός ανάδοχος, είναι επιτακτική ανάγκη η IBM να συμμορφωθεί με αυτήν την εντολή”, είπε η IBM στους εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το CNBC.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου “προκειμένου να εργαστούν στην IBM”, πρόσθεσε η εταιρεία. Αυτή η ημερομηνία προέρχεται από την καθοδήγηση που εξέδωσε η Safer Federal Workforce Task Force τον περασμένο μήνα.

Η IBM είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοίνωσε μια τέτοια πολιτική – και φαίνεται να είναι μια πρόσφατη εξέλιξη. Τον περασμένο μήνα, η IBM αρνήθηκε να πει εάν θα τερματίσει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους.

“Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για πολλές από αυτές τις ερωτήσεις”, δήλωσε η εκπρόσωπος της IBM Αμάντα Καρλ στο πρωτόκολλο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 20 Σεπτεμβρίου.

Άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες έπαιξαν τα χαρτιά τους κοντά   για το αν θα απολύσουν ή όχι τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους τους. Και μερικοί εξακολουθούν να μην  καταλαβαίνουν τι απαιτεί ο νόμος.

Η Hewlett Packard Enterprise, ένας άλλος ομοσπονδιακός ανάδοχος, είχε προηγουμένως πει ότι δεν θα απολύσει υπαλλήλους που αρνούνται τον εμβολιασμό.

Όμως, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Άνταμ Μπάουερ δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται τώρα «στη μέση της ανάλυσης των υποχρεώσεων συμμόρφωσής μας».

Η Google, το Facebook, το Uber, το Lyft και το Twitter έχουν αρνηθεί να πουν εάν θα απολύσουν υπαλλήλους που αρνούνται τον εμβολιασμό.

Η Validity, μια νεοσύστατη εταιρεία στη Βοστώνη με σχεδόν 400 υπαλλήλους, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ήταν πρόθυμη να απολύσει υπαλλήλους επειδή δεν εμβολιάστηκαν, αλλά ότι δεν το χρειαζόταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *