Το Microsoft Excel στα Windows σύντομα αποκτά ομαλή κύλιση

Το Microsoft Excel στα Windows σύντομα αποκτά ομαλή κύλιση

Εάν είστε ενεργός χρήστης του Microsoft Excel στον υπολογιστή σας με Windows, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι όταν κάνετε κύλιση στη μέση της γραμμής και προσπαθείτε να αφήσετε τον κέρσορα εκεί, το Excel μετακινείται αυτόματα στην κορυφή -αριστερό κελί αντί να αφήσετε τη κύλιση στο μισό του κελιού. Αυτή μπορεί να είναι μια πολύ ενοχλητική εμπειρία, ειδικά όταν προσπαθείτε να μετακινηθείτε σε ένα κελί με πολλά δεδομένα. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στο Excel Online. Εάν έχετε εγκατεστημένο το Excel τοπικά, δοκιμάστε και τις δύο εκδόσεις για να δείτε τη διαφορά στη συμπεριφορά. Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft διορθώνει τώρα αυτήν τη συμπεριφορά και φέρνει την ομαλή κύλιση στο Excel και στα Windows.

A screenshot of a template for financial management in Microsoft Excel

Η ομαλή κύλιση στο Excel περιλαμβάνει ουσιαστικά την ενίσχυση δύο στοιχείων. Το πρώτο είναι να ενεργοποιήσετε γενικά την ομαλή κύλιση όταν χρησιμοποιείτε τροχό ποντικιού ή μπάρες κύλισης. Η Microsoft λέει ότι η κύλιση μέσω αφής ή οθόνης αφής ήταν ήδη ομαλή. Η δεύτερη και αναμφισβήτητα πιο σημαντική ικανότητα είναι να μετακινηθείτε στη μέση μιας γραμμής ή στήλης χωρίς το Excel να μετακινείται αυτόματα επάνω αριστερά μόλις αφαιρέσετε το χέρι σας από τη συσκευή κατάδειξης. Και οι δύο αυτές βελτιώσεις μεταφέρονται στο Excel στα Windows.

Η Microsoft σημείωσε ότι ενώ πολλοί υποθέτουν ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεπαγόταν την τροποποίηση μερικών γραμμών κώδικα που σχετίζονται με την κύλιση, αυτή ήταν στην πραγματικότητα μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς το Excel υπολογίζει την κύλιση και την προβλεπόμενη συμπεριφορά βάσει πολλών παραγόντων. Πολλά στοιχεία UI και η επακόλουθη συμπεριφορά τους κατά την κύλιση συνδυάζονται επίσης πολύ στενά μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί η ομαλή κύλιση. Εκτός από το γεγονός ότι η κύλιση είναι ένα βασικό συστατικό της εμπειρίας του Excel, η πολυπλοκότητα στην τροποποίηση λογισμικού είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία λέει ότι αντιμετώπισε αυτό το κομμάτι της εργασίας με μεγάλη προσοχή.  

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, η ομαλή κύλιση υπάρχει ήδη στο Excel για Windows με κανάλι Beta ή προεπισκόπηση τρέχοντος καναλιού με την έκδοση 2109 (Build 14430.20000) ή νεότερη έκδοση. Η εταιρεία σχεδιάζει να το διαθέσει με κλιμακωτό τρόπο σε όλους τους πελάτες του Microsoft 365 τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *