Το Facebook προσπαθεί να σταματήσει την πώληση της γης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου

Το Facebook προσπαθεί να σταματήσει την πώληση της γης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να πουλήσετε γη στο Facebook Marketplace; Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να πουλήσουν γη στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στο Marketplace; Η πώληση γης σε περιοχές οικολογικής προστασίας είναι τυπικά παράνομη και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χλωρίδα, την πανίδα και τους ανθρώπους που ζουν εκεί, έτσι το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αλλάζει τις εμπορικές του πολιτικές για να απαγορεύσει ρητά την πώληση προστατευόμενης γης στο Facebook και το Instagram και το WhatsApp πλατφόρμες.

Η ανακοίνωση του Facebook έρχεται μετά από έρευνα του BBC στο Marketplace του Φεβρουαρίου που διαπίστωσε ότι άνθρωποι πούλησαν παράνομα μεγάλα οικόπεδα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας στην εναλλακτική λύση του Facebook Craigslist. Τα οικόπεδα πωλούνταν συχνά χωρίς επίσημο τίτλο γης που ορίζει την ιδιοκτησία, που οφείλεται στην αποψίλωση του Αμαζονίου που προκλήθηκε από τη βιομηχανία βοοειδών της Βραζιλίας, διαπίστωσε το BBC.

Το κοινωνικό δίκτυο δεν ήθελε να σταματήσει ανεξάρτητα την παράνομη πώληση γης στον Αμαζόνιο αρχικά επειδή οι «εμπορικές πολιτικές του Facebook απαιτούν από τους αγοραστές και τους πωλητές να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς», είπε η εταιρεία στο BBC τον Φεβρουάριο. Τώρα αρκετοί μήνες (και σκάνδαλα) αργότερα, το Facebook παίρνει μια πιο σκληρή στάση. «Οι καταχωρίσεις ενδέχεται να μην προωθούν την αγορά ή πώληση ζώων ή ζωικών προϊόντων ή γης σε περιοχές οικολογικής προστασίας» , αναφέρει η επικαιροποιημένη πολιτική του Facebook. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να διασταυρώσει καταχωρίσεις με βάση δεδομένων προστατευόμενης γης για να εντοπίσει οποιονδήποτε παραβιάζει την πολιτική της.

 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *