Το σφάλμα μεγάλης χρήσης μνήμης των File Explorer και άλλα προβλήματα με την νέα έκδοση των Windows 11

Το σφάλμα μεγάλης χρήσης μνήμης των File Explorer και άλλα προβλήματα με την νέα έκδοση των Windows 11

H Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα την αναβάθμιση των Windows 11 για χρήστες με υποστηριζόμενη έκδοση των Windows 10 (έκδοση 2004 ή νεότερη έκδοση). Ενώ η ενημέρωση έχει φέρει αρκετές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό, φαίνεται ότι εισήγαγε επίσης ένα σοβαρό ζήτημα απόδοσης όπου ορισμένοι χρήστες βλέπουν απίστευτα υψηλή χρήση μνήμης.

Μετά την εγκατάσταση των Windows 11, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν πολλά προβλήματα απόδοσης. Η AMD επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα απόδοσης προκαλείται από τη νέα λειτουργία ασφαλείας των Windows 11, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ένα άλλο σφάλμα που προκαλείται από τον ανασχεδιασμένο File Explorer της Microsoft (Explorer.exe).

Στο Reddit και τα φόρουμ, οι χρήστες διαμαρτύρονται για το πώς οι συσκευές τους Windows 11 υποφέρουν τώρα από εξαιρετικά υψηλή χρήση μνήμης. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση ολόκληρης της συναυλίας υποφέρει και επηρεάζει επίσης αρνητικά την απόδοση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα την πτώση του ρυθμού καρέ.

Φαίνεται ότι το ζήτημα προκαλείται από την ενημέρωση του Windows 11 File Explorer.

Στα Windows 11, η Εξερεύνηση αρχείων διατηρεί τον οικείο σχεδιασμό ως την έκδοση των Windows 10, αλλά τώρα βασίζεται στη Βιβλιοθήκη διεπαφής χρήστη των Windows (WinUI), επομένως έρχεται με νέα εικονίδια, σύγχρονα χειριστήρια, κουμπιά και άλλες οπτικές προσαρμογές.

Το νέο επίπεδο του File Explorer χρησιμοποιεί το υλικό Mica για τη γραμμή εντολών/κεφαλίδα, το οποίο είναι ένα υλικό σχεδίασης που εφαρμόζει φόντο επιφάνειας εργασίας στο παράθυρο της εφαρμογής. Επιπλέον, το μενού περιβάλλοντος του Explorer (μενού δεξιού κλικ) έχει ενημερωθεί με το Fluent Design για να ταιριάζει με το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα.

Φαίνεται ότι αυτή η νέα έκδοση του File Explorer είναι υπεύθυνη για υψηλή χρήση μνήμης στα Windows 11. Η διαδικασία που αναφέρεται ως “Explorer.exe” στο Task Manager προκαλεί αιχμές πόρων 70-99%, καθώς και συνεχή χρήση του επεξεργαστή της συσκευής σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις αναφορές.

Όπως έχουν σημειώσει οι χρήστες, η χρήση μνήμης του File Explorer αυξάνεται κάθε φορά που ανοίγουν το File Explorer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *