Η Κίνα περιορίζει τις επενδύσεις στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Η Κίνα περιορίζει τις επενδύσεις στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ο πόλεμος της Κίνας  ενάντια στα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε σύντομα να επεκταθεί σε μια ευρύτερη απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. To Reuters αναφέρει ότι η χώρα έχει προσθέσει την εξόρυξη κρυπτογράφησης σε ένα σχέδιο “blacklist” που περιορίζει ή απαγορεύει οριστικά τις επενδύσεις σε μια δεδομένη βιομηχανία, είτε από Κινέζους είτε από ξένους. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν εγκρίσεις, και αυτές είναι απίθανες λόγω της αντι-κρυπτογράφησης της Κίνας.

Επίσης, σημειώνει ότι η Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας ζητά δημόσιο σχολιασμό για τη λίστα έως τις 14 Οκτωβρίου. Είναι αμφίβολο ότι η δημόσια συμβολή θα αλλάξει την προσέγγιση στην κρυπτογραφική εξόρυξη, ωστόσο. Η Κίνα θεωρεί παράνομες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα προκάλεσε αύξηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλων οικονομικών εγκλημάτων. Ωστόσο, η χώρα δοκιμάζει το δικό της κρυπτονόμισμα και κάποιοι υποπτεύονται ότι η χώρα θέλει απλώς ένα πιο σταθερό νόμισμα που μπορεί να ελέγξει άμεσα.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να καταστήσει περαιτέρω το κρυπτονόμισμα μη πρακτικό στην Κίνα. Απλά μην πενθείς για το crypto στο σύνολό του. Η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 30 τοις εκατό από την καταστολή του Σεπτεμβρίου της Κίνας – αυτές οι απαγορεύσεις μπορεί να έχουν δώσει στον κρυπτονομιστή έναν δεύτερο άνεμο, όπου διαφορετικά ήταν έτοιμος να ισοπεδώσει. Μπορεί να είναι απλώς το ερώτημα εάν ένα επίσημο κινεζικό νόμισμα παραμορφώνει ή όχι την αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *