Η TSMC συμφωνεί να μην διαρρεύσει ευαίσθητες πληροφορίες πελατών κατόπιν αιτήσεων διαφάνειας των ΗΠΑ

Η TSMC συμφωνεί να μην διαρρεύσει ευαίσθητες πληροφορίες πελατών κατόπιν αιτήσεων διαφάνειας των ΗΠΑ

Η TSMC της Ταϊβάν, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ συμβολαίων στον κόσμο και σημαντικός προμηθευτής της Apple Inc, εξέδωσε επίσημη δήλωση λέγοντας ότι δεν θα διαρρεύσει ευαίσθητα δεδομένα. Η δήλωση δημοσιεύτηκε σύμφωνα με αίτημα των ΗΠΑ για μεγαλύτερη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού. Παρόλο που η δήλωση της εταιρείας δείχνει την προθυμία της να προστατεύσει τους πελάτες και τους πελάτες της, δεν αναφέρεται σε ποιο βαθμό θα συμφωνούσαν με ένα τέτοιο αίτημα συμμόρφωσης.

Η δικηγόρος της TSMC Sylvia Fang, σε δήλωσή της στο Reuters, δήλωσε:

“Μην ανησυχείτε. Σίγουρα δεν θα διαρρεύσουμε τις ευαίσθητες πληροφορίες της εταιρείας μας, ειδικά αυτές που σχετίζονται με τους πελάτες. Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία της εταιρείας μας. είναι να επιλύσουμε ζητήματα αλυσίδας εφοδιασμού, θα δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε ».

Τον περασμένο μήνα, ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις εταιρείες κατασκευής τσιπ και άλλους να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση ημιαγωγών που οδήγησε σε αύξηση της τιμής για τα υπάρχοντα τσιπ, ενώ μείωσε την αμερικανική παραγωγή αυτοκινήτων. Το αίτημα έγινε στις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, Apple, Daimler, BMW, GlobalFoundaries, Micron, Microsoft, Samsung, TSMC, Intel και Ampere Computing.

Πρόσφατα, οι πληροφορίες σχετικά με το iPhone 14 διέρρευσαν πριν ακόμα κυκλοφορήσει το iPhone 13. Διαρροές όπως αυτές έχουν κάνει τον Τιμ Κουκ να εκδώσει ένα εσωτερικό σημείωμα που να λέει “οι άνθρωποι που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες δεν ανήκουν [στην Apple]”, το οποίο ειρωνικά διέρρευσε ο ίδιος. Επιπλέον, οι κατασκευαστές τσιπ όπως η TSMC γνωρίζουν καλά εκ των προτέρων τι σχεδιάζουν η Apple και άλλες εταιρείες, γεγονός που επιτρέπει το εύρος πιθανών ζημιών με τη μορφή διαρροών στις αντίστοιχες εταιρείες.

Τόσο η TSMC όσο και η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχουν επανειλημμένα πει ότι κάνουν ό, τι μπορούν για να επιλύσουν την έλλειψη τσιπ. Εκτός από αυτό, η TSMC έχει επίσης δεσμευτεί να δαπανήσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να επεκτείνει τη χωρητικότητα των τσιπ εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης.

Ανεξάρτητα από αυτό, η κυβέρνηση της Ταϊβάν είπε επίσης ότι παρόλο που σέβονται τον εμπορικό νόμο και τους κανόνες των ΗΠΑ, θα υποστηρίξουν τις εταιρείες της Ταϊβάν εάν λάβουν τυχόν “παράλογα αιτήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *