Το Chevy Silverado EV θα κάνει το ντεμπούτο του στο Consumer Electronics Show 2022

Το Chevy Silverado EV θα κάνει το ντεμπούτο του στο Consumer Electronics Show 2022

H General Motors θα κάνει το πρώτο ηλεκτρικό Chevy Silverado στην έκθεση 2022 Consumer Electronics τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του CEO Mary Barra.

Το Silverado EV θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό φορτηγό που ανακοίνωσε η GM, μετά την έκδοση pickup του αναστημένου Hummer. Το Silverado είναι ένα από τα κορυφαία οχήματα στην πολύ μεγαλύτερη ώθηση της εταιρείας στα ηλεκτρικά οχήματα-μια προσπάθεια που η GM περιέγραψε λεπτομερέστερα την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης επενδυτών όπου ανακοίνωσε επίσης μια νέα έκδοση του συστήματος βοήθειας οδηγού χωρίς χέρια. Θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό για τη μάρκα Chevy, ωστόσο, και είναι κάπως κατάλληλο να κάνει ντεμπούτο στην CES, δεδομένου ότι η παραγωγή Bolt EV αποκαλύφθηκε εκεί το 2016.

Το Silverado EV θα βασίζεται στην ίδια μπαταρία Ultium και ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης που χρησιμοποιεί η GM για να τροφοδοτεί το Hummer, το Cadillac Lyriq και πολλά άλλα οχήματα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα αφήσει το ηλεκτρικό Silverado να διανύσει περισσότερα από 400 μίλια με μια πλήρη φόρτιση. Θα πωλείται τόσο σε καταναλωτικές όσο και σε εκδόσεις στόλου, όπως και το Ford F-150 Lightning.

Η GM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το τιμόνι σε όλους τους τροχούς θα είναι μια επιλογή για το Silverado EV, καθώς και μια «σταθερή γυάλινη οροφή», την οποία πείραξε σε μια φωτογραφία. Παρόλο που δεν είναι τόσο επεκτάσιμη όσο η γυάλινη οροφή στα αυτοκίνητα της Tesla ή το Ford Mustang Mach-E, είναι πολύ μεγαλύτερη από μια τυπική moonroof και ελπίζουμε ότι δεν θα δώσει στη GM ορισμένα από τα ίδια προβλήματα πρόσφυσης με αυτά τα άλλα εταιρείες.

Διαφορετικά, δεν είναι πάρα πολλά γνωστά για το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό μαζικής αγοράς της Chevy, συμπεριλαμβανομένου του πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Η GM έχει ήδη δώσει κάποιες μεγάλες υποσχέσεις σχετικά με τη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων Ultium, ακόμα και αν αγωνίζεται με την πρώτη γενιά χάρη στη μαζική ανάκληση του Bolt EV.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *