Η GM αρχίζει να αντικαθιστά τις ανακληθείσες μπαταρίες Chevy Bolt

Η GM αρχίζει να αντικαθιστά τις ανακληθείσες μπαταρίες Chevy Bolt

Μετά από πολλές καθυστερήσεις στην παραγωγή, η τελευταία ανάκληση του Chevy Bolt EV είναι επίσημα σε εξέλιξη. H GM άρχισε να αντικαθιστά τις μπαταρίες των επηρεαζόμενων οχημάτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία απευθύνεται στους ιδιοκτήτες του Bolt με αυτοκίνητα που κατασκευάζονται «κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων κατασκευής». Μόλις παραλάβετε το ηλεκτρικό σας όχημα σε αντιπροσωπεία της Chevy, η διαδικασία αντικατάστασης θα διαρκέσει περίπου δύο ημέρες. Κάθε νέο πακέτο συνοδεύεται από οκτώ χρόνια εγγύηση ή 100.000 μίλια.

Η αντικατάσταση της μπαταρίας κάθε Chevy Bolt που κατασκευάζεται μεταξύ 2017 και 2019 αναμένεται να κοστίσει στην GM περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το σφάλμα που οδήγησε στις πυρκαγιές που επέβαλαν την ανάκληση προήλθε από ένα ζεύγος σχετικών ζητημάτων. Ένα πρόβλημα με την αρχική διαδικασία κατασκευής θα μπορούσε να προκαλέσει το σχίσιμο των ανοδικών μπαταριών στα προσβεβλημένα αυτοκίνητα και την αναδίπλωση των διαχωριστών καθόδου-ανόδου. Εάν εμφανιστούν και τα δύο ελαττώματα στην ίδια μπαταρία, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει φωτιά.

“Η LG έχει εφαρμόσει νέες διαδικασίες παραγωγής και έχει συνεργαστεί με τη GM για να αναθεωρήσει και να ενισχύσει τα προγράμματα διασφάλισης της ποιότητας για να προσφέρει εμπιστοσύνη στις μπαταρίες της”, δήλωσε η GM τον περασμένο μήνα, ότανπρώτη φορά ανέλυσε για πώς θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες. “Η LG θα θεσπίσει αυτές τις νέες διαδικασίες σε άλλες εγκαταστάσεις που θα παρέχουν κύτταρα στην GM στο μέλλον.” 

Η GM θα ξεκινήσει επίσης να κυκλοφορεί νέο διαγνωστικό λογισμικό τον Νοέμβριο για όλα τα οχήματα Bolt. Η εταιρεία λέει ότι το υλικολογισμικό θα το βοηθήσει να δώσει προτεραιότητα στα αυτοκίνητα που χρειάζονται συντομότερη εξυπηρέτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *