Οι web χρήστες   του Twitter μπορούν τώρα να αποκλείσουν ανεπιθύμητους ακόλουθους

Οι web χρήστες του Twitter μπορούν τώρα να αποκλείσουν ανεπιθύμητους ακόλουθους

Η τελευταία λειτουργία του Twitter, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν οπαδούς χωρίς να χρειάζεται να τους αποκλείσουν, φτάνει στον ιστό σήμερα. Αυτή η ενέργεια, κοινώς γνωστή ως soft αποκλεισμός, μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταβαίνοντας στο προφίλ σας, κάνοντας κλικ στους ακόλουθους και πατώντας το μενού τριών σημείων δίπλα σε έναν ακόλουθο και κάνοντας κλικ στην επιλογή “κατάργηση αυτού του ακόλουθου”. Ο χρήστης που αφαιρείται δεν θα ειδοποιηθεί για την αλλαγή.

Ο soft αποκλεισμός διαφέρει από τον τυπικό αποκλεισμό, καθώς επιτρέπει στο άτομο που έχει αφαιρεθεί να εξακολουθεί να βλέπει τα tweets σας και να σας στέλνει ένα άμεσο μήνυμα, αλλά δεν θα βλέπει τα tweets σας στη ροή του. Αυτή η διακριτική ενέργεια μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των ανησυχιών των χρηστών στην πλατφόρμα σχετικά με το απόρρητο και την κατάχρηση. Προηγουμένως, εάν οι χρήστες ήθελαν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα, έπρεπε να αποκλείσουν και να ξεμπλοκάρουν έναν ακόλουθο με μη αυτόματο τρόπο.

Η δυνατότητα, η οποία δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο της εμπειρίας τους στην πλατφόρμα, είναι ένας τρόπος για να περιοριστεί η κατάχρηση και η παρενόχληση στην πλατφόρμα. Οι χρήστες μπορεί να μην θέλουν να αποκλείσουν κάποιον από το φόβο ότι θα του εκδικηθούν αντίποινα μέσω των συμμάχων τους ή άλλων λογαριασμών μόλις το μάθουν.

Το Twitter θέλει να κάνει την εμπειρία της εφαρμογής πιο ευχάριστη για τους χρήστες του. Αποκάλυψετην περασμένη εβδομάδα ότι εξέταζε ένα νέο χαρακτηριστικό που θα προτρέψει τους χρήστες που έφθαναν «έντονο» συνομιλίες.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πότε η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε χρήστες Android και iOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *