Η ενημερωμένη έκδοση κώδικα επιδόσεων των Windows 11 για τους επεξεργαστές AMD Ryzen αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα

Η ενημερωμένη έκδοση κώδικα επιδόσεων των Windows 11 για τους επεξεργαστές AMD Ryzen αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα

Πρόσφατα ήρθε στο φως ότι τα τσιπ που βασίζονται σε Zen της AMD είχαν προβλήματα απόδοσης στα Windows 11. Η AMD είχε εντοπίσει μερικά προβλήματα, το πρώτο που σχετίζεται με την προσωρινή μνήμη Level 3 (L3) καθυστέρηση που θα επηρεάσει τα παιχνίδια και άλλες εφαρμογές ευαίσθητες σε καθυστέρηση. Ενώ το άλλο πρόβλημα σχετίζονταν με τον Collaborative Processor Performance Control (CPPC), σύμφωνα με τον οποίο ο ταχύτερος πυρήνας της CPU δεν προγραμματίστηκε σωστά όταν χρειαζόταν.  

Το ζήτημα στην πραγματικότητα εντοπίστηκε σε επίσημα υποστηριζόμενους επεξεργαστές AMD, δηλαδή, Zen+ και νεότερους, πράγμα που σήμαινε ότι η αναστάτωση της απόδοσης δεν οφείλεται σε κάτι όπως η  VBS που είναι γνωστό ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους επεξεργαστές Zen 1ης γενιάς.

Ευτυχώς, τόσο η AMD όσο και η Microsoft δήλωσαν ότι οι ενημερώσεις κώδικα για τα δύο τεύχη έφταναν εντός αυτού του μήνα και σήμερα. Σύμφωνα με ένα  ιστότοπο, και τα δύο ζητήματα έχουν επιλυθεί και οι διορθώσεις θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε μια εβδομάδα.

  • Το ζήτημα CPPC έχει επιλυθεί. Το προφίλ ισχύος του προγράμματος οδήγησης AMD βρίσκεται στη διαδικασία κυκλοφορίας και στοχεύει στην έκδοση GA στις 21/10/21. Εάν χρειαστεί πριν από την GA, η AMD μπορεί να μοιραστεί το πρόγραμμα οδήγησης απευθείας με τους πελάτες κατόπιν αιτήματος.
  • Το ζήτημα της καθυστέρησης της προσωρινής μνήμης L3 επιλύθηκε από τη Microsoft. Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επιδιόρθωση στο 10C Windows Update, το οποίο στοχεύει στις 10/19.

Ουσιαστικά, η ενημέρωση για τα Windows 11 που έρχεται την επόμενη εβδομάδα θα προσθέσει την επίλυση του προβλήματος της καθυστέρησης της προσωρινής μνήμης L3, ενώ η ενημερωμένη έκδοση κώδικα UEFI CPPC2 θα είναι γενικά διαθέσιμη μερικές ημέρες μετά από αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *