Το Steam απαγορεύει παιχνίδια που επιτρέπουν κρυπτονομίσματα και συναλλαγές NFT

Το Steam απαγορεύει παιχνίδια που επιτρέπουν κρυπτονομίσματα και συναλλαγές NFT

To Steam δεν θα επιτρέπει πλέον παιχνίδια που επιτρέπουν τη NFT   και διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων μέσω του blockchain. Η σελίδα ενσωμάτωσης του Steam για χρήστες και συνεργάτες της Steamworks δηλώνει τώρα ότι δεν πρέπει να δημοσιεύουν “εφαρμογές που βασίζονται σε τεχνολογία blockchain που εκδίδουν ή επιτρέπουν ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ή NFT” στο Steam. Ο κανόνας προστέθηκε κάποια στιγμή μετά τις 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια έκδοση της σελίδας που αποθηκεύτηκε στην Google.

Ορισμένοι προγραμματιστές έχουν μιλήσει για τον κανόνα. Το SpacePirate Games, το στούντιο πίσω από έναν τίτλο δράσης-περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας που ονομάζεται Age of Rust, δήλωσε ότι η Valve ξεκινούσε παιχνίδια blockchain από το Steam “επειδή τα NFT έχουν αξία”. Ορισμένοι γρίφοι στο Age of Rust, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ανταμείψουν τους παίκτες με NFT ως επιτεύγματα. 

Δεν είναι σαφές πόσα παιχνίδια ήδη στο Steam θα επηρεαστούν. Η αναζήτηση για “NFT” και “crypto” εμφανίζει 14 και 64 αποτελέσματα αντίστοιχα. Ωστόσο, δεν επιτρέπουν απαραιτήτως όλες τις συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο. Το Crypto Mining Simulator, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να προσποιείτε ότι εξορύσσετε κρυπτονόμισμα, το οποίο ακούγεται σαν ένα βαρέλι γέλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *