Η Tesla ανοίγει προπαραγγελίες Model Y στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδοση στις αρχές του 2022

Η Tesla ανοίγει προπαραγγελίες Model Y στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδοση στις αρχές του 2022

Η Tesla θα φέρει σύντομα το Model Y στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία έχει ανοίξει προπαραγγελίες για το EV στη χώρα, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες .

Το αρχικό σχέδιο ήταν να ξεκινήσει η παράδοση του Model Y στην Ευρώπη αφού η Tesla άρχισε να τις κατασκευάζει στο Gigafactory του Βερολίνου. Ωστόσο, η Tesla έφερε τα μοντέλα Y EV από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Σαγκάη σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη οδηγούν δεξιά, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία παραμένουν αριστερά, οπότε το τιμόνι είναι γενικά στα δεξιά εκεί. Το Gigafactory Berlin υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει να κατασκευάζει Model Ys τον επόμενο μήνα. Ακόμα, δεν είναι σαφές εάν η Tesla θα κατασκευάσει το Model Ys για το Ηνωμένο Βασίλειο εκεί ή θα τα στείλει από την Κίνα.

Το μοντέλο Y ξεκινά από 54.990 λίρες για το μοντέλο All-Wheel-Drive μεγάλου βεληνεκούς και 64.990 λίρες για ένα Performance, σύμφωνα με τον διαμορφωτή της Tesla. Ο ενισχυμένος αυτόματος πιλότος κοστίζει 3.400 £ και το πρόσθετο Full Self-Driving Capability είναι 6.800 £, αλλά αυτή η δυνατότητα είναι σε έκδοση beta.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *