Το 76% των κατασκευαστών σχεδιάζει να υιοθετήσει ιδιωτικό 5G έως το 2024

Το 76% των κατασκευαστών σχεδιάζει να υιοθετήσει ιδιωτικό 5G έως το 2024

Το δυναμικό του 5G να μεταμορφώσει πλήρως τους κλάδους είναι αμέτρητο. Με την υπόσχεση μειωμένης καθυστέρησης, αυξημένης ασφάλειας και ικανότητας υποστήριξης τεχνητής νοημοσύνης (AI) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα παιχνίδια και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα αλλάξουν για πάντα. Αλλά αυτές οι ευκαιρίες είναι ακόμα πολύ στο μέλλον. Οι περισσότερες βιομηχανίες και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν είναι ακόμη εξοπλισμένες με τη σωστή υποδομή για την υποστήριξη του 5G. Η κυριότερη εξαίρεση είναι η μεταποίηση. Ως βιομηχανία που εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις επιτυχημένες συνδέσεις μεταξύ μηχανών, η κατασκευή είναι ώριμη για να υιοθετήσει το 5G. Αλλά αυτό ισχύει μόνο εάν οι ομάδες πληροφορικής τους είναι εξοπλισμένες με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες, εργαλεία και το οικοσύστημα των παρόχων υπηρεσιών και των πωλητών τεχνολογίας που μπορούν να παρέχουν τα εργαλεία και την υποστήριξη για να κάνουν πραγματικότητα τα μεμονωμένα οράματα του Industry 4.0.

Για να κατανοήσει την ετοιμότητα των κατασκευαστικών ομάδων για το 5G, η Accedian, πάροχος αναλύσεων απόδοσης, ανίχνευσης απειλών στον κυβερνοχώρο και λύσεων εμπειρίας τελικού χρήστη, συνεργάστηκε με την Analysys Mason σε μια νέα μελέτη τάσεων υιοθέτησης 5G. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά θετικό: Πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να υιοθετήσουν ιδιωτικά δίκτυα 5G έως το 2024 και αναφέρουν τα οφέλη της αυξημένης ασφάλειας δικτύου (63%), της απόδοσης του δικτύου (49%) και της απόδοσης των εφαρμογών (45%) ως μερικοί από τους βασικούς λόγους.

Αλλά οι ερωτηθέντες επεσήμαναν επίσης μερικές προκλήσεις που εμπόδισαν τη διαδικασία υιοθέτησής τους μέχρι τώρα, όπως η αυξημένη πολυπλοκότητα της διαχείρισης του δικτύου (43%). Αυτό είναι όπου οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο, ιδιαίτερα στο να μεταβούν από το να είναι αποκλειστικά προμηθευτής στο να γίνουν περισσότερο στρατηγικοί εταίροι καθ ‘όλη τη διαδικασία υιοθέτησης του 5G. Με αυτή τη νοοτροπία συνεργασίας, η υπόσχεση για 5G στην κατασκευή θα γίνει πραγματικότητα και θα οδηγήσει στη Βιομηχανία 4.0.

Η Analysys Mason, μια συμβουλευτική διαχείρισης που επικεντρώνεται στην τεχνολογία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις τηλεπικοινωνίες (TMT), πραγματοποίησε έρευνα σε 200 ερωτηθέντες από τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έξι κατακόρυφες γραμμές για να αποκτήσει εικόνα για την ιδιωτική υιοθέτηση 5G.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *