Η Apple ενημερώνει το Final Cut και το Logic για να επωφεληθεί από τα νέα τσιπ M1 Pro και Max

Η Apple ενημερώνει το Final Cut και το Logic για να επωφεληθεί από τα νέα τσιπ M1 Pro και Max

Η Apple έκανε μεγάλη φήμη για τις ανασχεδιασμένες δημιουργικές ικανότητες του MacBook Pro κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Unleashed”και ενημερώνει το  λογισμικό επεξεργασίας μέσων για να επωφεληθεί πλήρως από το βελτιωμένο υλικό Η εταιρεία κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις των Final Cut Pro (10.6) και Logic Pro (10.7) που αξιοποιούν στο έπακρο τα M1 Pro και M1 Max, ιδιαίτερα στην επεξεργασία βίντεο και τη μηχανική εκμάθηση. Οι συντάκτες FCP μπορούν να παίξουν έως και επτά ροές 8K ProRes ταυτόχρονα και να εξάγουν σε μορφή πάνω από πέντε φορές γρηγορότερα – χωρίς μέσο όρο για φορητό υπολογιστή, όπως ήθελε να επισημάνει η Apple. Μπορείτε ακόμη και έγχρωμα βίντεο 8K HDR χρησιμοποιώντας μόνο την ενσωματωμένη οθόνη του MacBook Pro.

Υπάρχει επίσης ένα νέο Object Tracker που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε κινούμενα εφέ σε πρόσωπα και αντικείμενα. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε εύκολα βίντεο Cinematic Mode από τη σειρά iPhone 13. Η κίνηση τώρα κάνει τα οπτικά εφέ να λειτουργούν έως και δύο φορές γρηγορότερα και μπορούν να αναπαράγουν δύο ροές βίντεο 8K σε πέντε φορές το προηγούμενο ρυθμό καρέ. Ο συμπιεστής, εν τω μεταξύ, κωδικοποιεί βίντεο HEVC έως και δύο φορές πιο γρήγορα και ProRes έως και δέκα φορές πιο γρήγορα. Και αν ζείτε στον κόσμο της Canon, μπορείτε να κωδικοποιήσετε βίντεο Cinema RAW Light σε άλλες μορφές για πρώτη φορά. Υπάρχει ακόμη και μια λειτουργία Φάκελοι παρακολούθησης που θα κωδικοποιεί αυτόματα το περιεχόμενο όταν φτάσει σε έναν συγκεκριμένο φάκελο – χρήσιμο για τον εξορθολογισμό μιας ροής εργασίας, ιδιαίτερα μεταξύ των ομάδων.

Η ενημέρωση του Logic Pro, εν τω μεταξύ, επικεντρώνεται στη δημιουργία χωρικού ήχου -εγκαίρως για τα νέα AirPods , φυσικά. Τα νέα μίξερ, τα πάνελ και τα πρόσθετα σάς επιτρέπουν να συντάσσετε κομμάτια Dolby Atmos και τα νέα MacBook Pros μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πρόσθετη απόδοσή τους για να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προηγμένα μίγματα. Το εργαλείο επεξεργασίας μουσικής έρχεται τώρα μαζί με τα πακέτα παραγωγών που είδατε στο GarageBand, έτσι ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε δείγματα χωρίς δικαιώματα από τους παίκτες όπως τα Boys Noize, Mark Ronson και Trakgirl.

Και οι δύο ενημερώσεις είναι δωρεάν για τους υπάρχοντες χρήστες. Το Final Cut Pro κοστίζει συνήθως $ 300 για νέους χρήστες, με το Motion και το Compressor να κοστίζουν $ 50 το καθένα. Η λογική Pro κοστίζει $ 200. Οι αναβαθμίσεις έχουν τη μεγαλύτερη αίσθηση εάν έχετε επενδύσει πολύ στο ProRes ή σκοπεύετε να δημοσιεύσετε στο Apple Music. Ωστόσο, είναι εύκολο να δούμε την έκκληση, τουλάχιστον για το FCP. Θα μπορούσατε να γυρίσετε γρήγορα ορισμένα έργα βίντεο χρησιμοποιώντας μόνο το MacBook Pro, ακόμα και αν εργάζεστε κυρίως με πλάνα 8K.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *