Το PayPal μπορεί να αγοράσει το Pinterest

Το PayPal μπορεί να αγοράσει το Pinterest

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PayPal βρίσκεται σε συζητήσεις σε τελευταίο στάδιο για την απόκτηση του Pinterest. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία πληρωμών έκανε μια προσφορά 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη για να αγοράσει το κοινωνικό δίκτυο. Τα νέα για την πιθανή πώληση αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Bloomberg νωρίτερα την ίδια μέρα. Η πύλη ανέφερε την αξία της συμφωνίας σε περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ότι η PayPal σχεδιάζει να τη χρηματοδοτήσει κυρίως μέσω μετοχών.

Με την πρώτη ματιά, το ενδιαφέρον της PayPal για το Pinterest μπορεί να μοιάζει ξεκάθαρο, αλλά μια εξαγορά θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να αποκτήσει θέση στον αναπτυσσόμενο χώρο του κοινωνικού εμπορίου. Αυτός είναι ένας τομέας όπου το Pinterest είναι ενεργός παίκτης από το 2015. Κατά κάποιο τρόπο, το Pinterest είναι επίσης μια ασφαλής αγορά. Έχει καταφέρει να αποφύγει πολλά από τα προβλήματα με την παραπληροφόρηση που έχουν ταλαιπωρήσει το Facebook και το Twitter.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι η PayPal έχει περάσει μεγάλο μέρος του τελευταίου ενάμιση έτους επεκτείνοντας έξω από την παραδοσιακή τιμονιέρα της. Για παράδειγμα, ξόδεψε πρόσφατα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να εδραιώσει την παρουσία του στον χώρο αγοράς-τώρα-πληρώστε αργότερα και μπήκε σε μεγάλο βαθμό στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *