Η Apple θα απαιτήσει από τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους να ελέγχονται καθημερινά για τον COVID-19

Η Apple θα απαιτήσει από τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους να ελέγχονται καθημερινά για τον COVID-19

Η Apple δεν έχει ακόμη εκδώσει εντολή παρόμοια με αυτή της Google που θα απαιτούσε εμβολιασμό από όλους τους υπαλλήλους, αλλά εντούτοις αυστηροποιεί τα πρωτόκολλά της για τον COVID-19. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τεχνολογικός γίγαντας θα αρχίσει να απαιτεί από όλους τους μη εμβολιασμένους εταιρικούς υπαλλήλους να υποβάλλονται σε έλεγχο για COVID-19 κάθε φορά που πρέπει να εργάζονται στο γραφείο αντί να εργάζονται από το σπίτι. Τον Σεπτέμβριο, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple ζήτησε από τους υπαλλήλους να μοιραστούν εθελοντικά την κατάσταση εμβολιασμού τους. Όσοι αρνούνται να μοιραστούν την κατάσταση του εμβολίου τους θα πρέπει επίσης να υποβληθούν σε καθημερινούς ελέγχους, ενώ οι εμβολιασμένοι υπάλληλοι γραφείου θα πρέπει να κάνουν γρήγορους ελέγχους μόνο μία φορά την εβδομάδα. 

Οι υπάλληλοι του καταστήματος λιανικής της εταιρείας, ωστόσο, δεν θα υποβάλλονται σε καθημερινές δοκιμές παρά τις θέσεις εργασίας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές. Τα μη εμβολιασμένα μέλη του προσωπικού πρέπει να ελέγχονται δύο φορές την εβδομάδα. Όπως και οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Apple, το εμβολιασμένο προσωπικό θα πρέπει να υποβάλλεται μόνο σε εβδομαδιαία ταχεία δοκιμή. Δεν είναι σαφές εάν ο τεχνολογικός γίγαντας θα εκδώσει ποτέ εντολή εμβολίου για τον COVID-19, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν προηγουμένως έδωσε σε όλους τους ομοσπονδιακούς εργολάβους προθεσμία στις 8 Δεκεμβρίου για να απαιτήσουν από όλους τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν έναντι του ιού. Όπως Bloomberg σημειώνει το, η Apple πωλεί προϊόντα στην αμερικανική κυβέρνηση.

Προς το παρόν, η Apple φέρεται να έδωσε στους υπαλλήλους προθεσμία 24 Οκτωβρίου για να αναφέρουν και να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τους νέους κανόνες από την 1η Νοεμβρίου. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να παραλάβουν γρήγορες δοκιμές στο σπίτι από τα γραφεία και τα καταστήματα της Apple, να κάνουν το τεστ μόνοι τους και στη συνέχεια να αναφέρουν τα αποτελέσματά τους μέσω μιας εσωτερικής εφαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *