Το νέο «GeForce Now RTX 3080» της NVIDIA μεταδίδει παιχνίδια σε 1440p και 120 fps

Το νέο «GeForce Now RTX 3080» της NVIDIA μεταδίδει παιχνίδια σε 1440p και 120 fps

H NVIDIA παρουσίασε την πλατφόρμα gaming νέας γενιάς που ονομάζεται GeForce Now RTX 3080 με «καθυστέρηση σε υπολογιστές γραφείου» και παιχνίδια 1440p έως και 120 fps σε υπολογιστή ή Mac. Η υπηρεσία τροφοδοτείται από έναν νέο υπερυπολογιστή παιχνιδιών που ονομάζεται GeForce Now SuperPod και κοστίζει διπλάσια από την τρέχουσα βαθμίδα προτεραιότητας.

Το SuperPod είναι “ο πιο ισχυρός υπερυπολογιστής παιχνιδιών που έχει κατασκευαστεί ποτέ”, σύμφωνα με τη NVIDIA, παρέχοντας 39.200 TFLOPS, 11.477, 760 πυρήνες CUDA και 8.960 πυρήνες CPU. Η NVIDIA δήλωσε ότι θα προσφέρει μια εμπειρία που ισοδυναμεί με 35 TFLOP ή θα τριπλασιάσει το Xbox Series X, περίπου ίσο με έναν υπολογιστή με επεξεργαστή 8 πυρήνων, 28 GB μνήμης RAM DDR4-3200 και SSD PCI-GEN4. 

Ως εκ τούτου, θα δείτε παιχνίδια 1440p με ταχύτητα έως 120fps σε Mac ή υπολογιστή και ακόμη και 4K HDR σε shield, αν και η NVIDIA δεν ανέφερε τον ρυθμό ανανέωσης για το τελευταίο. Θα υποστηρίζει επίσης 120 fps σε κινητά, “υποστηρίζει οθόνες επόμενης γενιάς 120Hz”, ανέφερε η εταιρεία. Συγκριτικά, η βαθμίδα προτεραιότητας GeForce Now περιορίζεται στα 1080p στα 60 fps, με το προσαρμοστικό VSync διαθέσιμο στην τελευταία ενημέρωση.

Υπόσχεται επίσης μια καθυστέρηση “κλικ-σε-εικονοστοιχείο” έως και 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου, χάρη σε κόλπα όπως ο προσαρμοστικός συγχρονισμός που μειώνει το buffering, υποτίθεται ότι κερδίζει άλλες υπηρεσίες και ακόμη και τοπικούς, αποκλειστικούς υπολογιστές. Ωστόσο, αυτό βασίζεται σε καθυστέρηση μετ ‘επιστροφής (RTD) 15 χιλιοστών του δευτερολέπτου στο κέντρο δεδομένων GeForce Now, κάτι που προφανώς εξαρτάται από τον πάροχο διαδικτύου σας και το πού βρίσκεστε. 

Εκτός από τους ισχυρισμούς της NVIDIA, είναι σαφώς μια αναβάθμιση ταχύτητας σε σχέση με την τρέχουσα βαθμίδα προτεραιότητας GeForce, είτε χρησιμοποιείτε κινητή συσκευή είτε υπολογιστή. Υπάρχει όμως ένα τίμημα για αυτήν την ταχύτητα. Η πριμοδότηση GeForce Now ξεκίνησε από $ 50 ετησίως και πρόσφατα διπλασιάστηκε στα $ 100, το οποίο είναι ήδη ένα αρκετά μεγάλο αίτημα. Αλλά η βαθμίδα RTX 3080 κοστίζει 100 $ για έξι μήνες (περίπου διπλάσια από την τιμή) “σε περιορισμένες ποσότητες”, με τους Ιδρυτές και προτεραιότητα έγκαιρης πρόσβασης να ξεκινούν σήμερα. Εάν ανταποκρίνεται στις αξιώσεις, είναι φθηνότερο από την αγορά ενός νέου υπολογιστή, σε κάθε περίπτωση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *